Merdenelele cu brânză sărată te cuceresc pe loc. Reţeta este extrem de simplă, chiar şi pentru gospodinele începătoare.
1 kg făină
400 g griș
2 ouă
500 g mix de brânzeturi
500 g unt gras/margarină
550 ml apă
1 lingurita oțet
1 lingurita sare
Merdenele cu brânză sărată. Din făina, apă, oțet și sare pregătim aluatul: apa se adaugă treptat. Rezultatul final trebuie să fie un aluat omogen, nelipicios și elastic. Se dă la frigider o oră. Frecați untul/margarina până obține o consistență cremoasă, scrie retete.unica.ro.
Merdenele cu brânză sărată. Se scoate aluatul și se împarte în bucăți de 65-70 grame. Ungeți un fund de lemn cu ulei. Întindeți cu sucitorul fiecare bucată în parte în dreptunghiuri cu circa 15 cm în lungime.
Merdenele cu brânză sărată. Fiecare dreptunghi trebuie uns cu unt/margarină din belșug. Se împachetează în 3 pe una din laturi și în patru pe latura lungă a dreptunghiului. Când terminați de procedat la fel cu toate, puneți într-un vas, înfoliați. Dați la frigider pentru 30 minute- 1 oră.
Merdenele cu brânză sărată. Merdenele cu brânză sărată. Între timp pregătiți umplutura din brânzeturi (după gustul dvs.) amestecate cu grișul fiert și răcit și cele 2 ouă bătute. Scoateți de la frigider aluatul și întindeți din nou pe fundul de lemn uns cu ulei. Preîncălziți cuptorul la 220-250 grade.
Merdenele cu brânză sărată. În mijlocul fiecărui dreptunghi se pune un pătrățel cu umplutură. Apoi se împăturesc. Se aduc colțurile spre mijloc, simplu: întâi se trag laturile verticale până la jumătate, apoi cele orizontale – rezultând un pătrat. Pe tava unsă cu unt și pe care ați pus, în prealabil, o hârtie de copt, puneți pătrățelele umplute obținute, cu partea pliată în jos.
Merdenele cu brânză sărată. Se dau la cuptor la foc mediu până se rumenesc – aproximativ 20 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu