Vă propunem azi rețeta de mere coapte la cuptor, umplute cu bezea. Sunt foarte bune și excepționale. Vor fi adorate atât de copii, cât și de adulți.
Merele sunt printre cele mai îndrăgite fructe, dar și cele mai accesibile, fiind o sursă naturală de sănătate. Consumul de mere are numeroase beneficii pentru sănătate, aceste fructe fiind foarte valoroase din punct de vedere nutrițional.
Mere la cuptor, umplute cu bezea. Rețeta unui desert de cinci stele, dezvăluit de cofetarii italieni.
Ingrediente:
4 mere aurii,
120 grame de biscuiți,
20 grame stafide,
10 grame de lapte,
o lingură de lichior,
40 grame zahăr brun,
2 albușuri,
60 grame zahăr pudră,
20 grame de unt.
Înmuiați stafidele în apă rece. Puneți biscuiții într-un blender, adăugați laptele, lingura de lichior și untul moale și mixați până când amestecul se omogenizează. Adăugați stafidele stoarse și tocate.
Spălați merele și îndepărtați-le cotorul. Umpleți merele curățate cu compoziția din biscuiți, lapte, unt și lichior.
Aranjați merele într-o tigaie, tapetată cu hârtie pergament, pe care ați udat-o în prealabil. Presărați merele cu zahăr brun și coaceți-le la 160C, timp de 40 de minute.
Bateți albușurile cu zahărul. Puneți bezeaua obținută pe fiecare măr și continuați să le coaceți la 180 de grade încă 10 minute, până când bezeaua se va rumeni. Lăsați merele să se răcească și apoi le puteți servi. Poftă bună!
Odată cu venirea verii, undă verde o au mesele rapide și ușoare, care pot fi pregătite chiar cu câteva zile înainte. Alegem preparate reci și ușoare, care sunt ușor de digerat și nu ne îngreunează prea mult.
Același lucru este valabil și pentru deserturi, care pot fi create și fără a porni cuptorul. De altfel, pentru crearea deliciilor dulci am putea apela la înghețate și limonade gustoase sau putem opta și pentru prepararea deserturilor crude.
Cu puține ingrediente și în doar 10 minute puteți crea un desert delicios, perfect pentru micul dejun.
Este cazul rețetei de astăzi, care conține migdalele și curmalele. Vorbim de o negresă pe care nu o vom coace în cuptor.
Luați o felie de pâine și turnați oțet peste ea: un remediu eficient care vă va cuceri
Un deliciu perfect și pentru sportivi, care poate fi consumat vara. Ideală ca o gustare sănătoasă, această negresă este o variantă delicioasă a celor clasice, preparate în cuptor.
Ingrediente pentru o tavă de 10 cm:
90 g migdale;
2 curmale;
15 grame de cacao amară;
15 grame de unt,
2 linguri de lapte vegetal;
20 cireșe;
Desert super dietetic cu lapte: se prepară în 5 minute și are doar 90 de calorii
Pentru decor:
70 grame de ciocolată neagră,
70 grame de iaurt;
70 grame de lapte vegetal.
Pune migdalele, cacao și untul într-un robot de bucătărie și amestecă totul. Pasta obținută se pune într-o tavă, de 10×10 cm, tapetată, în prealabil, cu hârtie de copt. Folosiți dosul unei linguri pentru a nivela suprafața și puneți tava la frigider.
Gătește ceva bun chiar dacă frigiderul este aproape gol: rețete cu care își vei impresiona musafirii
Între timp, clătiți și uscați bine cireșele, tăiați-le în jumătate și scoteți-le sâmburii. Într-o cratiță la bain-marie, topim ciocolata, în care vom adăuga laptele vegetal și iaurtul.
Se așează cireșele pe baza de curmale migdale, unt și cacao, iar deasupra se pune crema de ciocolată și iaurt. Pune desertul la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Tarta sărată cu brânză afumată și legume. O rețetă rapidă și super delicioasă
Cei care nu preferă cireșele pot opta pentru fructele preferate. De fapt, ați putea înlocui cireșele cu banane. De asemenea, puteți înlocui iaurtul simplu cu un iaurt de vanilie, de preferat fără zaharuri adăugate. Același lucru este valabil și pentru ciocolata neagră.
Ei bine, iată, din câteva ingrediente și doar în 10 minute veți crea un desert delicios care îl va cuceri și pe cel mai dificil oaspete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu