Mergi cu copiii la plajă sau piscină? Iată ce nu ar trebui să faci în acest caz

Sursă foto: Pexels (Kampus Production)
Sursă foto: Pexels (Kampus Production)

Copiii se pot bucura de o vizită la plajă sau la piscină, însă este nevoie de un singur moment de stângăcie din partea lor sau neatenție din partea adulților pentru a se întâmpla ceva neplăcut. 

Încălzirea continuă, deși ploile anunțate pot răcori doar puțin atmosfera. Experții medicali au emis un avertisment pentru copiii mici, cei cu afecțiuni grave și pentru persoanele în vârstă, fiecare având mai multe riscuri de a experimenta efecte adverse asupra sănătății. Acest lucru este cauzat de faptul că vremea caldă crește riscul de epuizare termică și insolație, mai ales la cei mici.

Deși ați putea crede că știți totul atunci când vine vorba de a vă menține copiii în siguranță pe timp de căldură, există câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faceți niciodată.

Nu îi lăsați nesupravegheați lângă apă

Toată lumea vrea să se distreze la soare și, deși ar trebui să fie supravegheați mereu lângă piscină, copiii pot fi expuși unor potențiale pericole. Numărul de înecuri crește peste tot în lume, mai ales în perioada verii. Doar în Regatul Unit numărul a crescut cu până la 70%. Apa este mai rece, ceea ce poate provoca un șoc termic, iar curenții mării sau ai râurilor sunt mai puternici decât își dau seama oamenii.

În timp ce aceste înecuri au loc de obicei în apele naturale, piscinele pot fi periculoase dacă copiii nu sunt supravegheați.

„Îmbrăcați întotdeauna micuțul în culori strălucitoare sau contrastante, care ar fi ușor de găsit în caz de urgență. Este nevoie de doar 20 de secunde să te îneci, mici sfaturi ca acesta ar putea salva o viață”, a spus fostul paramedic Nikki Jurcutz, din Marea Britanie. 

Protecția solară nu este suficientă

S-ar putea să credeți că este suficient să puneți o singură dată crema de soare pe pielea celor mici, dar adulții trebuie să ia în serios protecția pielii, mai ales când vine vorba de copii. Vorbind pentru The Sun, doctorul Sarah Carlick a spus: „Odată pielea arsă de soare în copilărie, poate crește riscul de cancer de piele cu peste 50% la vârsta de adult. Din păcate, odată ce deteriorarea este făcută, nu există cale de întoarcere. Există modalități prin care vă puteți proteja copiii de daunele solare”, a spus ea.

Dr. Carlick a afirmat că una dintre cele mai bune modalități de a-ți proteja copiii este să folosești o cremă solară cu factor ridicat: „Acest produs trebuie să fie de cel puțin factor 50 și ar trebui să fie reaplicat după câteva ore. Stai ferit de soare între orele 11:00-15:00 și dacă nu poți, asigură-te că loțiunea solară este la îndemână. Asigurați-vă că este o marcă de renume și că există cremă solară pe fiecare parte a pielii care stă expusă la soare”.

Expertul i-a îndemnat, de asemenea, pe părinți să aplice crema de soare pe pielea copiilor lor înainte de a merge la școală sau de a ieși ziua din casă, făcând asta parte din rutina lor zilnică.

Căruțul poate fi acoperit prea mult

Mulți părinți vor acoperi instinctiv căruciorul micuțului în lumina soarelui. Dar este acest lucru sigur?

În plus, ar trebui utilizată o umbrelă de soare sau un parasolar prins pe partea laterală a căruciorului, deoarece supraîncălzirea crește riscul de sindrom al morții subite a sugarului (SIDS). National Childbirth Trust a spus că este o idee bună să-ți ții copilul departe de lumina directă a soarelui și într-un loc mai răcoros de la 11:00 la 15:00 - când căldura este cea mai puternică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel