Un remediu eficient de care căpușele se tem ca focul poate fi preparat cu ușurință acasă într-un minut.
Toată lumea știe cât de periculoase pot fi căpușele. De aceea, în sezonul cald este foarte important să ai un medicament care te va ajuta să te protejezi împotriva acestor insecte.
Nu ar trebui să cumperi un produs scump care conține multe substanțe chimice. Un remediu eficient, care alungă căpușele, poate fi preparat cu ușurință acasă. Pentru a pregăti un remediu eficient care pune căpușele pe fugă, diluează alcool formic, care poate fi cumpărat de la orice farmacie, cu apă într-un raport de 1 la 1.
Se toarnă produsul într-o sticlă cu pulverizator și se aplică pe haine și pantofi în timpul plimbărilor, a picnicurilor și a activităților în aer liber. Acest remediu sigur poate fi folosit și pentru a proteja animalele de companie de căpușe.
Medicul Tudor Ciuhodaru avertizează că se apropie sezonul căpușelor.
"Atenție părinți și bunici! Vine sezonul căpuşelor. De 1 mai se dă startul la patologia "iarbă verde" și zeci de pacienţi ajung la urgenţe în fiecare an. Nici copiii nu au scăpat vreodată de aceste muşcături.
10 lucruri bine de știu despre muşcătura de căpuşă:
1. Riscul crește în aceste zile călduroase datorită stilului sumar de îmbrăcăminte cât şi a activităţilor în aer liber în zone populate de coloniile de căpuşe.
2. Atenţie la locurile de joacă ale copiilor.
Semnele mușcăturii de căpușă. La ce consecințe poate duce incidentul
3. Evitaţi zonele în care riscul de a fi muşcați de căpuşe este mare (spaţiile verzi, tufişuri, pe sub arbori).
4. În zonele de risc purtaţi haine deschise la culoare, cu pantaloni lungi introduşi în şosete cu textură mai deasă. Alegeţi pantofi deschişi la culoare, fără orificii sau decupaje.
Tot mai multe persoane mușcate de căpușe. România dispune de vaccin contra insectelor
5. Căpuşa adultă este vizibilă pe piele (mai dificil în zonele piloase) şi trebuie scoasă imediat dar nimfele sunt foarte greu de vizualizat (arată ca un punct negru cât un vârf de ac).
6. Examinați copiii la întoarcerea de la locurile de joacă.
7. Căpuşa trebuie extrasă printr-o intervenţie chirurgicală cât mai urgentă.
8. Nu strângeţi căpuşa care v-a muşcat între degete pentru a nu pompa din conţinutul său intestinal cu microbi în sângele dumneavoastră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci