Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția asupra mesajelor dubioase primite de români în această perioadă.
Într-o postare pe pagina de Facebook a instituției, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a atras atenția asupra unor mesaje malițioase primite de români pe telefoane în această perioadă.
„Echipa Directoratului vă urează sărbători fericite și îndeamnă la atenție în ceea ce privește mesajele primite în aceste zile! Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute.
Unii utilizatori au primit deja sms-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise.
Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare). Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubioase.
Antrenează-te pentru a identifica tentativele de fraudă online: www.sigurantaonline.ro. O campanie de conștientizare la nivel național derulată de Directorat, Poliția Română și ARB.“, transmit cei de la DNSC.
În predica din noaptea de Înviere, Patriarhul Daniel s-a rugat pentru pace în Ucraina.
Prin Înviere, Mântuitorul Iisus Hristos a biruit Iadul, aducând iubire şi lumină, a afirmat patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în cuvântul de învăţătură rostit la Slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală.
"Mântuitorul Iisus Hristos, prin Învierea Sa din morţi, nu doar a biruit moartea, ci a biruit şi Iadul ca existenţă însingurată şi izolată şi cu strălucirea sufletului său îndumnezeit a adus iubire în locul însingurării şi lumină în locul întunericului", a spus PF Daniel, la slujba oficiată împreună cu episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploieşteanul şi Ieronim Sinaitul.
Întâistătătorul BOR a arătat că slujba din noaptea de Paşti este "o icoană a învierii de la sfârşitul veacurilor".
"Şi aceasta înseamnă o icoană a întregii umanităţi care va învia, după cum ne spune Sfântul Apostol Pavel: 'Precum toţi oamenii mor în Adam, tot aşa vor învia toţi în Hristos'. Toţi oamenii din lume, care au trăit de-a lungul veacurilor, vor învia din morţi, apoi va urma judecata tuturor oamenilor, din toate neamurile, din toate generaţiile. Şi în această Judecată de Apoi se va evalua libertatea fiecărui om şi a fiecărui popor în timpul istoriei. Ce a făcut fiecare cu libertatea sa, cum a trăit, cum a răspuns iubirii lui Dumnezeu şi cât de mult a iubit fiecare pe semenii săi. Criteriul ultim al Judecăţii din Urmă este iubirea smerită şi milostivă faţă de semenii noştri", a explicat Patriarhul, citat de Agerpres (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News