Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) atenționează asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele instituției.
În aceste mesaje false, transmise în numele instituției, contribuabilii sunt informați despre ”discrepanțe în evidența fiscală”.
”Mesajului îi este anexat un document, ”evidența fiscală”, pe care vă sfătuim să nu îl deschideți!
Reiterăm următoarele: nu deschideți aceste emailuri și nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut; nu transmiteți bani către conturile menționate!”, au anunțat reprezentanții Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.
De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 0314039160.
Și în luna octombrie, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală atrăgea atenția asupra unor mesaje primite de contribuabili. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală atenţionează cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au "plăţi fiscale restante".
"Mesajului îi este anexat un document, "factura fiscală", pe care vă sfătuim să nu îl deschideţi, în niciun caz! Reiterăm următoarele: nu deschideţi aceste emailuri şi nu accesaţi documentele anexate sau linkurile din conţinut; nu transmiteţi bani către conturile menţionate!", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.
Serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituţia. De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la call center ANAF, scrie Agerpres.
Tot mai mulți români primesc acest tip de sms cu privire la facturile la utilități. ”+40750866579 acesta este numărul care mi-a trimis mesajul de care scrieți. Nu am intrat pe link. O zi bună” arată o femeie ce ar fi putut fi victima escrocilor.
Link-ul are un potențial chiar de a vă fura datele de pe carduri. Scopul acestor mesaje de tip phishing este obţinerea unor date confidenţiale cum ar fi datele de acces pentru aplicaţii de tip bancar sau informaţii referitoare la carduri de credit.
Prețul la energie pe bursă, de patru ori mai mare față de anul trecut
Mesajele vin în contextul în care prețul energiei sperie nu doar românii, ci întreaga Europa, cel puțin.
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare - PZU) a avut o medie de 2.400 lei pe MWh, în luna august 2022, valoare cu 332% mai mare faţă de preţul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 554 lei pe MWh, potrivit raportului lunar postat pe site-ul operatorului bursier, transmite Agerpres.
Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 5,3 miliarde de lei, în august, în creştere cu 416% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Pe de altă parte, volumul tranzacţiilor a crescut cu 20%, până la 2.221.507 MWh.
Cota de piaţă a PZU a fost de 39% în august, faţă de 51% anul trecut. Pe piaţa spot a OPCOM au fost înregistraţi 336 de participanţi, dintre care activi au fost 220.
Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU) este o componentă a pieţei angro de energie electrică pe care se realizează tranzacţii orare ferme cu energie electrică cu livrare în ziua următoare zilei de tranzacţionare. Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu