Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, cu ocazia deschiderii anului școlar

Deschiderea Noului An Școlar reprezintă pentru noi toți o frumoasă și binecuvântată sărbătoare, care are în centrul ei educația, cea prin intermediul căreia, cu ajutorul comorii de înțelepciune a omenirii, fundamentată pe credință, urcăm pe treptele devenirii, prin cunoaștere, pentru a înainta pe drumul desăvârșirii și a sprijini dezvoltarea civilizației noastre.

Cunoașterea, știința și educația sunt daruri dumnezeiești atât de necesare propriei vieți, dar și comunității în care trăim, fiindcă suntem ființe înzestrate cu rațiune și cuvânt, cu vocația de a crea, de a fi în comuniune și de a aprofunda ceea ce am primit de la înaintași.

Biserica sprijină și încurajează școala, pentru că, alături de familie, ea reprezintă una dintre instituțiile fundamentale ale lumii noastre, iar istoria mărturisește despre faptul că primii învățători, profesori și oameni de știință au fost clerici, iar spațiul bisericesc a fost cel în care au apărut cele dintâi școli și biblioteci.

Lumea noastră se transformă cu pași repezi, iar aprofundarea utilizării tehnologiei informației și a spațiului virtual cere discernământ, o cât mai bună pregătire în toate domeniile cunoașterii umane, dar și credință puternică, pentru a asimila cu înțelepciune și cu echilibru ceea ce este nou, dar și pentru a-l utiliza corect, moral și spre optimul folos spiritual.

Vă îndemn pe toți să faceți o prioritate din credința în Dumnezeu, pentru a înainta pe căile științei, ale cunoașterii binelui și frumosului, cu certitudinea că sunteți autentici contributori la ctitorirea civilizației noastre, la mai binele lumii noastre și la împlinirea propriului ideal!

Cu prilejul deschiderii Noului An Școlar invoc asupra elevilor și părinților lor, profesorilor, dar și asupra ostenitorilor din sistemul educațional românesc binecuvântarea Bunului Dumnezeu, rugându-L să vă dăruiască multă înțelepciune, sănătate, pace și bucurie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel