Românii se plâng de pensiile mici, scumpirile la alimente, dar și de facturile mari la gaze și la curentul electric. „Să nu fie supărați”, spune Mugur Ciuvică.
„Un cadou a fost aducerea PSD la guvernare în locul USR. Totuși, e bine. Văd că se mai plânge lumea că aia, că aia, că aia. (...) Se scrie în presă că lumea ar fi supărată cu prețuri, salarii, pensii... Eu zic să nu fie supărată!”, a spus Mugur Ciuvică în cadrul emisiunii „Miercurea neagră” de la DCNewsTV.
„I-aș zice lumii să nu fie supărată, pentru că, oricum, este guvernată acum mult mai bine decât a votat lumea acum un an și trei ani”, a subliniat Mugur Ciuvică. „Totuși, lumea asta supărată a votat o majoritate, aia pusă la guvernare imediat după alegeri, PNL - USR - UDMR. Lumea a zis că nu mai vrea ciuma roșie, că pensiile mărite sunt mită electorală, salariile la fel, și gata cu prostiile”, a mai spus Mugur Ciuvică.
Adrian Negrescu, analist economic, a oferit mai multe recomandări pentru români.
„Este o perioadă plină de provocări, cu creșteri de prețuri la energie, la carburanți, la alimente. Trecem, privim vremuri tulburi în care este esențial să fim atenți pe ce ne cheltuim banii. Creșterea prețurilor ne-a mâncat deja din puterea de cumpărare, dăm mai mulți bani pentru mâncare, pentru utilități, pentru transport și servicii, iar perspectivele nu sunt deloc pozitive. Războiul din Ucraina, sancțiunile la adresa Rusiei și Belarus ne vor afecta direct, așa că trebuie să fim atenți cu banii. În această perioadă, este esențial să cheltuim cu cap, pe lucrurile esențiale, și să încercăm, dacă avem de unde, să ne punem niște bani deoparte.
În lei, în euro, în dolari, este bine să ai bani măcar pentru a-ți plăti ratele, utilitățile, să ai de mâncare și întreținere măcar pentru două luni. Este esențial să evităm cheltuielile care nu sunt esențiale, să ne gândim de două ori dacă ne trebuie lucrurile pe care le vedem în magazine sau pe internet, chiar dacă sunt la promoție.
Să fim cumpătați și să evităm să cădem în capcanele întinse de cei care speculează momentul – de la cursurile umflate la casele de schimb valutar, la pseudo-afacerile cu criptomonede și creditele fără acte oferite de unele IFN-uri, care sunt adevărate capcane, au dobânzi de până la 1700 la sută. Dacă avem nevoie de bani să ne imprumutăm de la bancă, de la rude și prieteni și să evităm creditele ușor luate cu costuri ascunse.", a declarat analistul economic Adrian Negrescu pentru DCNews.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News