Mesajul lui Tudor Chirilă, după finalizarea meciului România-Olanda

Sursa: Tudor Chirilă, Facebook
Sursa: Tudor Chirilă, Facebook

Tudor Chirilă a postat un mesaj de susținere pentru România după înfrângerea echipei naționale.

Tudor Chirilă a subliniat că momentul în care întregul stadion a scandat "România, România" în minutul 90 este extrem de semnificativ, subliniind importanța acestui eveniment: "Poate că cel mai important este că astăzi, în minutul 90, un stadion întreg (ok, fără olandezi) scanda România, România. Nu e puțin lucru. În rest, am întâlnit un fotbal care reflectă organizarea și planificarea țării din care vine".

El a exprimat, de asemenea, că fotbalul reflectă modul în care țara este organizată și planificată, evidențiind diferențele față de Țările de Jos, unde fotbalul este abordat încă de la o vârstă fragedă printr-un proiect academic, ca parte a unei strategii mai ample de țară: "Olanda îi învață fotbal pe copiii ei de la 5 ani într-un mod strategic, planificat, academic. Fotbalul e un proiect de țară la ei, printre multe altele. Băieții ăștia au redat speranța unei țări obosite de anihilarea ei (a speranței) pe atâtea planuri".

***

Tudor Chirilă, născut la 28 mai 1974 în București, este cunoscut ca actor, muzician, compozitor, producător și critic politic român. A fost vocalistul formației Vama Veche și ulterior a fondat formația Vama. În cariera sa de actor, a apărut în numeroase filme de scurt și lung-metraj, fiind apreciat pentru rolurile sale în spectacolele regizate de marii regizori români.

În 2012, Tudor Chirilă a debutat în literatură cu cartea sa "Exerciții de echilibru", o culegere de texte selectate din blogul personal: www.tudorchirila.blogspot.com.

Din 2014, a fost prezent ca antrenor la emisiunea Vocea României, alături de Loredana Groza, Smiley și Marius Moga. Pe lângă activitatea sa artistică, Tudor Chirilă s-a implicat activ în diverse campanii sociale. În 2005, a inițiat campania "Live pentru viață", care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru sinistrați.

De asemenea, a sprijinit campania "Nu mă ignora" pentru copiii bolnavi de cancer, lansată de Asociația Salvează Vieți. Prin compania sa de management și booking artistic, "Agenția de Vise", a coordonat proiecte cu impact social și cultural, precum "Chirilă în licee", un turneu de mentorat în liceele din București, și "Cruciada Culturii", împreună cu organizarea premiilor "Ioan Chirilă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel