Mesajul Maiei Sandu la 2 ani de la cererea de aderare a Republicii Moldova la UE

Agerpres
Agerpres

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a adresat un mesaj, în contextul împlinirii a doi de când a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

În cei doi ani care au trecut de la depunerea cererii de aderare la UE, Republica Moldova a realizat mulţi paşi hotărâţi în această direcție, iar eforturile sale au fost răsplătite cu hotărârea pozitivă de începere a negocierilor de aderare, fapt care este un semnal clar că suntem pe drumul cel corect, a zis duminică preşedintele Maia Sandu, conform unui comunicat al preşedinţiei de la Chişinău.

'Avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse. Împreună, avem puterea de a depăşi orice obstacol şi de a construi un viitor mai bun pentru Republica Moldova în marea familie europeană', a declarat Maia Sandu în mesajul său.

'Aderarea la UE înseamnă condiţii mai bune în şcoli şi grădiniţe, drumuri modernizate, poduri noi, spitale dotate cu echipamente moderne şi, cel mai important, înseamnă pace şi securitate', a subliniat Maia Sandu.

La data de 14 decembrie, Consiliul European a hotărât iniţierea negocierilor de aderare la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina şi acordarea statutului de ţară candidată la aderare pentru Georgia, notează portalul Deschide.md.

Autorităţile de la Chişinău au apreciat această hotărâre ca fiind una  istorică reafirmându-şi angajamentul de a face în continuare reforme, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel