Mesajul ministrului Sănătății cu ocazia Zilei Copilului

foto: Facebook, Alexandru Rafila
foto: Facebook, Alexandru Rafila

 Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a transmis online un mesaj cu ocazia zilei de 1 iunie.

Alexandru Rafila a sărbătorit Ziua Copilului alături de Organizația Salvați Copiii, prilej cu care a amintit și de Programul Național "Educația pentru sănătate".

“La mulți ani de 1 iunie copiilor din România, multă sănătate și un viitor luminos, așa cum merită cu prisosință! M-a bucurat vizita unui grup de copii din întreaga țară din cadrul organizației Salvați Copiii, cu care am avut ocazia să discut problemele care îi preocupă la vârsta adolescenței. Prevenirea consumului de droguri, prevenirea sarcinilor la mamele minore, consilierea psihologică atunci când apar probleme de inter-relaționare cu colegii, cu părinții sau cu cadrele didactice sunt temele pe care ei le-au abordat. Este evident că demersurile pe care le fac pentru introducerea grabnică a “Educației pentru sănătate” în toate școlile din România reprezintă elementul corect pe care trebuie să îl realizăm împreună cu Ministerul Educației.

Parteneriatul cu organizațiile neguvernamentale credibile, cum este Organizația Salvați Copiii, poate accelera acest proces de care copiii noștri au atâta nevoie ca să se dezvolte sănătos din punct de vedere fizic și mental. Avem datoria de a-i învăța și de a-i sprijini pe copiii noștri încât să devină generația care să dezvolte România, casa lor frumoasă în care își pot îndeplini visurile. Dragi copii, visurile voastre trebuie să devină realitate, iar voi puteți face România mai sănătoasă!” -  a scris ministrul Rafila pe pagina personală de Facebook.

Decizii importante la Geneva

Ministrul Alexandru Rafila a participat, zilele trecute, împreună cu delegația României la cea de-a 77-a Adunare Mondială a Sănătății (WHA77) care a avut loc la Geneva. În plenul adunării, ministrul Sănătății a avut o intervenție în care a susținut nevoia unei abordări coordonate a reformelor din sănătate, în care investițiile trebuie dublate de măsuri care să asigure resurse umane suficiente, bine pregătite și motivate.

În cadrul lucrărilor reuniunii celor 194 de state membre s-au discutat teme importante precum rezistența antimicrobiană, bolile netransmisibile, accesul la servicii de sănătate. În ceea ce privește proiectul de Acord privind Prevenirea, Pregătirea și Răspunsul în caz de Pandemie, statele membre nu au ajuns la un consens, fiind luată în considerare o prelungire a negocierilor privind acest document. Din delegația României fac parte și reprezentanți ai tinerilor medici și studenților la medicină. De asemenea, delegația României a avut o serie de întâlniri tehnice cu reprezentanți ai Observatorului European pentru Sisteme și Politici de Sănătate, GE Healthcare și alți actori interesanți de a dezvolta proiecte concrete în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel