Mesajul Regelui Charles al III-lea după protestele violente din Regatul Unit. Premierul britanic, avertisment

Foto: Captură video Youtube Channel 4 News
Foto: Captură video Youtube Channel 4 News

Regele Charles al III-lea a transmis un mesaj după revoltele din Regatul Unit.

Regele Charles al III-lea a transmis un mesaj în urma recentelor revolte de extremă dreapta care au afectat Regatul Unit, transmite Agerpres. Acesta a mulţumit vineri poliţiei pentru intervenție și a atribuit violenţele "delincvenţei unui număr mic" de persoane. Totodată, monarhul a făcut apel la "respect şi înţelegere reciprocă", relatează AFP.

În cursul unor convorbiri telefonice cu prim-ministrul Keir Starmer şi oficiali ai poliţiei "suveranul britanic a afirmat că a fost foarte încurajat de numeroasele exemple de spirit de solidaritate care s-au opus agresiunilor atacurilor şi delincvenţei unui număr mic cu compasiunea şi rezistenţa celor mulţi", a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Unde se află Regele Charles



În prezent Regele Charles al III-lea se află în vacanţă în Scoţia. De acolo el le-a a transmis "cele mai sincere mulţumiri poliţiei şi serviciilor de urgenţă pentru tot ceea ce fac pentru a restabili pacea în zonele care au fost afectate de dezordine şi violenţă", a indicat sursa citată.

"Majestatea Sa speră că valorile comune ale respectului şi înţelegerii reciproce vor continua să întărească şi să unifice naţiunea", a precizat purtătorul de cuvânt.

Regele Charles și soția sa, Regina Camilla, au transmis un mesaj de condoleanţe familiilor victimelor atacului cu cuţitul în care au fost ucise trei fetiţe cu vârste între şase şi nouă ani în timpul unui curs de dans pe 29 iulie la Southport, în nord-vestul Angliei. De atunci, niciun membru al Familiei Regale nu a vorbit public despre violenţele care au urmat timp de o săptămână, pe fondul zvonurilor online despre suspectul în aceste crime.

Avertismentul premierului britanic



Între timp, premierul britanic Keir Starmer a avertizat vineri că poliţia trebuie să rămână "în stare de alertă" din cauza riscului de violenţe rasiste şi islamofobe, după revoltele care au zguduit Regatul Unit în aceste ultime zece zile, notează AFP.

În pofida unei acalmii în aceste ultime zile, "trebuie să rămânem în stare de alertă la apropierea weekendului pentru că trebuie să să asigurăm securitatea comunităţilor noastre", a declarat şeful guvernului laburist, în timpul unei vizite la un centru de comandă al poliţiei londoneze.

Guvernul britanic este îngrijorat în special că reluarea campionatului de fotbal în acest weekend ar putea da naştere la noi violenţe, în condiţiile în care extrema dreaptă are legături istorice cu sferele aşa-numiţilor "hooligans". Aceste revolte au izbucnit marţea trecută, în urma unui atac cu cuţitul în nord-vestul Angliei, iar de atunci au fost mobilizați mii de polițiști pentru asigurarea ordinii publice. În urma protestelor violente, au fost arestate aproape 500 de persoane, iar circa 150 au fost inculpate şi justiţia a început să dispună zeci de condamnări împotriva participanţilor la violenţe.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel