Messi, show total și un nou record în meciul Argentina-Bolivia (6-0) cu trei goluri și două assist-uri. Selecţionerul Argentinei: Să-l lăsam să joace până nu mai poate continua

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Lionel Messi, autor al unui hat-trick în meciul de marţi cu Bolivia (6-0), în preliminariile CM 2026, a surprins din nou prin performanța sa sportivă.

Argentina, campioana mondială en-titre şi liderul la zi în grupa unică a CONMEBOL a avut o prestație formidabilă, în special prin intermediul jucătorului său principal. Lionel Messi (37 de ani), vedeta naționalei, a fost într-o formă extraordinară în partida de la Buenos Aires, reușind să înscrie trei goluri și să ofere două pase decisive pentru echipa sa.

Meciul Argentina - Bolivia

Datorită evoluției sale din meciul Argentina - Bolivia, Messi a primit nota 10 din partea site-ului de specialitate SofaScore și a fost desemnat jucătorul partidei.

Messi a deschis tabela în minutul 19, reușind să scape singur față în față cu portarul. Până la sfârșitul primei reprize, el a oferit pase decisive pentru golurile marcate de Lautaro Martinez și Julian Alvarez.

Spectacolul argentinienilor a continuat și în repriza a doua. Thiago Almada a înscris în minutul 69, iar Messi a adăugat două goluri, în minutele 84 și 86.

După succesul împotriva Boliviei, Argentina se situează pe prima poziție în clasamentul preliminariilor din America de Sud, având 22 de puncte obținute în urma a 10 etape. În schimb, Bolivia se află pe locul 7 în ierarhie, acumulând 12 puncte în 10 runde.

Record

Lionel Messi a intrat în istorie ca primul jucător de fotbal care a realizat trei hattrick-uri în preliminariile sud-americane. Această performanță a fost realizată anterior în meciurile cu Ecuadorul și Bolivia.

Mijlocașul Argentinei a atins un total de 10 hattrick-uri pentru selecționata națională, stabilind astfel un record absolut, aproape imposibil de egalat de către alte echipe sud-americane.

În plus, Lionel Messi este primul fotbalist care reușește să participe la înscrierea a cel puțin patru goluri într-o singură partidă, tot în cadrul preliminariilor sud-americane, după o perioadă îndelungată. Această realizare a fost obținută acum zece ani de Luis Suárez, care a reușit să marcheze de patru ori în confruntarea cu echipa din Chile, potrivit Pro Sport.

"În ciuda vârstei mele, când sunt aici, mă simt ca un copil"

"Este foarte frumos să vin aici, să simt afecțiunea oamenilor, mă emoționează când îmi strigă numele. Nu am stabilit vreo dată sau termen limită cu privire la viitorul meu, vreau doar să mă bucur de meciuri. Mă emoționează mai mult ca niciodată să fiu aici și să simt dragostea oamenilor pentru că știu că acestea ar putea fi ultimele mele meciuri. În ciuda vârstei mele, când sunt aici, mă simt ca un copil. Atâta timp cât mă simt bine și pot continua să performez așa cum îmi doresc , ne vom bucura în continuare", a declarat Lionel Messi, relatează Eurosport.

Selecţionerul l-a îndemnat pe Messi să continue să joace cât mai mult timp posibil

Selecţionerul Argentinei Lionel Scaloni a dezvăluit după meci că l-a îndemnat pe Messi să continue să joace cât mai mult timp posibil: La un moment dat (în timpul meciului de marţi) m-am aşezat lângă (antrenorul secund) Pablo Aimar şi i-am spus: 'Este minunat'. Mă bucur de asta, că pot să stau pe banca de rezerve şi să văd lucrurile pe care le face şi că echipa lui îl sprijină. El (Messi) nu încetează să ne surprindă. Să-l lăsam să joace până nu mai poate continua, este singurul lucru pe care îl cer pentru că este o plăcere să-l văd şi să-l am pe un teren de fotbal, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel