Meta ridică restricțiile privind conturile de Facebook și Instagram ale lui Trump

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Restricțiile care existau anterior au fost eliminate, Meta afirmând că alegătorii ar trebui să poată asculta declarațiile candidaților la președinție.

Meta a eliminat restricțiile anterioare asupra conturilor de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump, pe măsură ce se apropie alegerile din 2024, a anunțat vineri compania.

Lui Trump i s-a permis să revină pe rețelele sociale în 2023 cu "restricții" în vigoare, după ce a fost interzis din cauza comportamentului său online în timpul insurecției din 6 ianuarie. Aceste "guardrails ('garduri de proteție')" au fost acum eliminate.

"În evaluarea responsabilității noastre de a permite exprimarea politică, considerăm că poporul american ar trebui să poată auzi de la candidații la președinție pe aceeași bază", a declarat Meta într-un articol de blog, citând Convenția națională republicană, programată pentru săptămâna viitoare, care îl va oficializa pe Trump drept candidatul partidului.

Ca urmare, a spus Meta, conturile lui Trump nu vor mai fi supuse sancțiunilor de suspendare sporite, care, potrivit Meta, au fost create ca răspuns la "circumstanțe extreme și extraordinare" și "nu au trebuit să fie utilizate".

"Toți candidații la președinția SUA rămân supuși acelorași standarde comunitare ca toți utilizatorii Facebook și Instagram, inclusiv acelor politici menite să prevină discursul instigator la ură și incitarea la violență", se arată în postarea pe blog a companiei.

De la revenirea sa pe rețele, Trump a împărtășit în principal informații despre campanie, atacuri la adresa candidatului democrat Biden și meme-uri

De la revenirea sa pe rețelele de socializare ale Meta, Trump a împărtășit în principal informații despre campanie, atacuri la adresa candidatului democrat Biden și meme-uri pe conturile sale.

Criticii lui Trump și susținătorii siguranței online și-au exprimat îngrijorarea că revenirea lui Trump ar putea duce la o creștere a dezinformării și a instigării la violență, așa cum s-a văzut în timpul revoltei de la Capitoliu, care a determinat interdicția sa inițială.

Echipa de campanie a lui Biden a condamnat decizia lui Meta într-o declarație de vineri, spunând că este o "decizie lacomă și nechibzuită" care constituie " un atac direct asupra siguranței și democrației noastre".

"Restaurarea accesului său este ca și cum ai înmâna cheile de la mașină cuiva despre care știi că îți va conduce mașina lovind o mulțime sau sărind de pe o stâncă", a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei, Charles Kretchmer Lutvak. 

"Este ca și cum ai ține un megafon pentru un rasist care își va striga ura de pe acoperișuri și va încerca să o promoveze", a adăugat acesta.

În plus față de platformele Meta, alte companii importante de social media l-au interzis pe Trump din cauza activității sale online din jurul atacului din 6 ianuarie, inclusiv Twitter (acum X), Snapchat și YouTube.

Fostului președinte i s-a permis să revină pe X anul trecut prin decizia lui Elon Musk, care a cumpărat compania în 2022, deși fostul președinte nu a scris încă pe Twitter.

Trump a revenit pe YouTube în martie 2023. El rămâne interzis pe Snapchat.

Trump și-a fondat propria rețea socială, Truth Social, la începutul anului 2022, conform The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel