Metabolism accelerat, după 40 de ani

Îmbătrânirea este inevitabilă, dar modul în care îmbătrânim depinde de noi. După vârsta de 40 de ani, organismul femeilor trebuie antrenat ca să rămână în formă. Un medic explică propriul program, cel care a ajutat-o să slăbească și să se simtă puternică.

De câte ori n-ați remarcat diferența între cum îmbătrânesc bărbații și cum îmbătrânesc femeile. Ei, bine, un medic american dezvoluie misterul. Face chiar mai mult, ne arată cum se păstrează ea în formă la o vârstă la care organismul nu o mai ajută prea mult.

După 30 de ani începe declinul

„Ca femei, am tras bățul scurt: pentru noi „îmbătrânirea" începe după vârsta de 30 de ani. Nu numai că începem să pierdem din capacitatea osoasă și reproductivă, ci și pierdem și masă musculară. Și din moment ce mușchiul arde calorii, pierderea de mușchi înseamnă că vom câștiga mai ușor în greutate", notează dr. Brunilda Nazario, pentru webmd.com.

Și apoi, după 40 de ani, pentru a înrăutăți lucrurile, obsesia pentru diete - în efortul de a pierde kilogramele în plus - poate duce la mai o mai mare pierdere din masa musculară.

Dacă doriți să întrerupeți acest cerc vicios și, de fapt, să schimbați modul în care vă funcționează corpul, va trebui să încercați ceva diferit.

Medicul explică propriul program care o face să se mențină să slăbească până la greutatea ideală și să-și mențină silueta în ciuda vârstei.

Iată ce face ea și de ce:

„Am redus cantitatea de exerciții cardio pe care o fac. Ca și dieta, faptul că faci doar exerciții cardio duce la pierderea masi musculare. Nu mă înțelegeți greșit, cardio îți îmbunătățește sănătatea organismului, dar dacă faci numai astfel de exerciții metabolismul nu îți va fi stimulat și nici nu vă veți menține puternic. Fac antrenament cu greutăți! Mușchiul arde mai multe calorii decât grăsimi - chiar și atunci când sunteți în repaus. Deci, când construiesc mușchi, îmi măresc metabolismul și ard mai multe calorii pe parcursul zilei, nu doar în timpul petrecut la sală", arată medicul.

Motivația: Vechea regulă cu 30 de minute de cardio în fiecare zi a săptămânii este bună, dar contează și modul în care vă petreceți restul zilei și, mai mult, asta vă influențează greutatea.

„Gândiți-vă la corpul vostru ca la un motor. Treizeci de minute de exerciții cardio nu vor compensa o zi de inactivitate. Adăugarea de masă musculară prin antrenamentul de forță vă va ajuta să vă mențineți toată ziua în ritm mai înalt, arzând mai multe calorii, chiar și în momentele când stați", continuă dr. Brunilda Nazario.

Câteva reguli importante:

- Dacă vă permiteți, începeți cu un antrenor. Sau puteți să vă antrenați folosind aplicațiile special realizate pentru așa ceva, cum ar fi cea a Nike sau alte aplicații de fitness, pentru a vă ghida și pentru a vă reduce riscul de rănire.

- Sălile de antrenament cu greutăți oot fi înfricoșătoare, dar nu vă lăsați intikmidați. La urma urmei, ridicarea greutăților înseamnă provocarea mușchilor până la punctul limită. În cele din urmă, ridicarea greutăților crește încrederea.

- Dacă sunteți începător la ridicat greutăți, în prima săptămână ar fi bine să aveți doar două antrenamente, fiecare cu o zi de recuperare după. Fiecare antrenament ar trebui să vizeze o parte diferită a corpului. Adăugați o a treia zi după 2-3 săptămâni și de acolo puteți crește numărul ședințelor.

- Aveți în vedere încălzirea, înainte de a vă apuca de antrenamentul propriu-zis. Cel puțin 15 minute. Puteți începe cu benzi rezistente și de acolo să treceți la gantere și apoi greutăți.

- Începeți prin a alege o greutate pe care o puteți ridica ușor de 10-12 ori, și faceți 2-3 seturi de astfel de ridicări. De obicei e vorba de greutăți între 2 și 7,5 kilograme, depinde de rezistența fiecăruia.

Schimbați programul și mâncați proteine

- Modificați antrenamentul la câteva săptămâni, cu greutăți mici atunci când vi se pare că e ușor să ridicați, ca să puteți stabiliza nivelul și să progresați, ulterior.

- Adăugați în meniu proteine și ascultați-vă corpul când vă spune că are nevoie de odihnă.

- Dacă nu v-ați imaginat vreodată că o să ridicați greutăți sau dacă sunteți îngrijorat de faptul că antrenamentele ar putea să vă facă să arătați prea „musculoasă", nu e așa. Nu trebuie să fiți un culturist ca să faceți antrenamente cu greutăți, iar antrenamentele ușoare nu te vor transforma într-unul.

„Pentru mine contează doar să rămân sănătoasă - și, pe măsură ce corpul meu s-a tonifiat, am slăbit și m-am simțit mai puternică, mai bine pregătită și mai încrezătoare", conchide dr. Brunilda Nazario.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel