Cu siguranță că ai o prietenă care are un metabolism accelerat. Poate mânca orice își dorește inima, nu face spor, dar se menține mereu în formă.
Publicitate
Din păcate, majoritatea oamenilor nu au parte de un metabolism accelerat. Metabolismul joacă un rol important în menținerea vieții organismului. Încetinirea sa afectează activitatea tuturor organelor.
Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că persoanele cu un metabolism lent nu pot slăbi, nici măcar atunci când urmează diete stricte și fac sport.
Care sunt semnele unui metabolism lent?
Persoanele care se îngrașă prea repede și fără un motiv anume, precum și cele care pierd încet grăsimea acumulată în exces, suferă cel mai probabil de un metabolism lent. Această afecțiune este cauzată de problemele asociate cu producția hormonilor care reglează funcționarea glandei tiroide și care normalizează procesele metabolice din organism.
Consumă, zilnic, varză murată: are zeci de beneficii pentru sănătate și te ajută să slăbești
Consumi mai puține calorii. Consumul unei cantități mai mici de calorii poate încetini metabolismul. Acest lucru se datorează faptului că atunci când realizează că primește mai puțină hrană, organismul reduce rata de ardere a caloriilor. Prin urmare, durează mai mult să scapi de excesul de calorii și să le folosești ca energie.
Vrei constant să mănânci ceva dulce. Un alt semn care poate indica un metabolism lent este rezistența la insulină. Mai simplu spus, organismul nu răspunde la acțiunea hormonului insulinei, care, la rândul său, servește la procesarea glucozei, care ajunge în organism odată cu carbohidrații consumați.
Rezistența la insulină se poate manifesta prin pofte de carbohidrați și zahăr. Deoarece organismul nu poate absorbi glucoza, are nevoie de energie pentru a arde alimentele ca să poată funcționa. Totuși, acesta este un cerc vicios: cu cât consumi mai multe dulciuri, cu atât este mai probabil ca organismul să le transforme în exces de grăsime.
Pielea și părul s-a deteriorat. Un metabolism lent poate fi identificat și printr-o serie de semne externe, cum ar fi căderea bruscă a părului, pielea uscată și iritabilă, unghii casante. Aceste simptome apar ca urmare a tulburărilor circulatorii, a deficiențelor de vitamine și minerale, care pot fi rezultatul absorbției lente a nutrienților, adică tulburări metabolice.
Uleiurile esențiale care combat oboseala: aromele naturale îți vor da energie și te vor înveseli
Îți este mereu frig. Dacă tot timpul îți este frig, acesta poate fi un alt semn al unui metabolism lent, deoarece căldura corpului este controlată de procesele metabolice din organism. Și dacă eșuează, atunci acest lucru se reflectă imediat în temperatura corpului. În plus, această problemă se poate dezvolta pe fondul unei scăderi a producției hormonilor de stimulare a tiroidei.
Nu te poți concentra. Dacă te simțiți în mod constant obosit, nu ai energie sau nu te poți concentra, acesta ar putea fi, de asemenea, un semn al unei tulburări metabolice. În același timp, organismul arde energia mai lent și nu este suficientă pentru performanța de calitate a tuturor funcțiilor zilnice.
Ca urmare, corpul uman nu funcționează suficient de rapid și corect, deoarece nu are suficiente produse vitale, necesare pentru a continua să funcționeze. Acest lucru duce la o senzație constantă de oboseală.
Cum să nu te îngrași în perioada sărbătorilor de iarnă, mâncând de toate? Trei trucuri dovedite
Ai probleme de sănătate mintală. Lipsa producției de hormoni tiroidieni în organism poate afecta, de asemenea, sănătatea mintală și unele abilități cognitive. De exemplu, o scădere a funcției de memorie este un semn al unei tulburări metabolice.
Lipsa de testosteron poate afecta libidoul. În plus, perturbarea glandei tiroide poate provoca depresie. Când toate funcțiile corpului încetinesc, starea de spirit scade dramatic și persoana se simte deprimată și tristă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu