Metabolismul nu încetinește între 20 și 60 de ani, arată un nou studiu.
Îngrășarea de la jumătatea vieții nu poate fi atribuită unui metabolism în scădere, se arată într-un studiu fără precedent care analizează utilizarea energiei în corp. Conform BBC, studiul a avut 6.400 de participanți cu vârste cuprinse între opt zile și 95 de ani. Aceștia provin din 29 de țări, iar rezultatele sugerează că metabolismul rămâne „puternic ca o stâncă” în perioada mijlocie a vieții.
Din studiu se arată că acesta atinge un apogeu la vârsta de un an, rămânând stabil de la 20 la 60 de ani și apoi inexorabil se prăbușește. Cercetătorii sunt de părere că descoperirile din studiu oferă noi perspective despre corpul uman.
Metabolismul înseamnă fiecare picătură de chimie care este necesară pentru a menține în mișcare trupurile noastre. Un corp mai mare, fie că este plin de mușchi sau supraîncărcat cu grăsime, are nevoie de mai multă energie pentru a funcționa.
Astfel, cercetătorii și-au îmbunătățit măsurătorile, pe baza mărimii corporale, pentru a compara metabolismul oamenilor „de la kilogram la kilogram”. Studiul a fost publicat în jurnalul științific Science și a descoperit că există patru faze ale vieții metabolice:
- De la naștere la un an, când metabolismul trece de la a fi la fel ca al mamei la un vârf absolut cu 50% mai sus decât cel al adulților;
- O încetinire gentilă până la 20 de ani, când nu există vârfuri în timpul schimbărilor din pubertate;
- Nicio schimbare a metabolismului de la 20 la 60 de ani;
- Un declin permanent, cu scăderi anuale care până la 90 de ani lasă metabolismul la un nivel mai mic cu 26% față de vârsta mijlocie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News