Meteorologii anunţă temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.
Săptămâna 26.12 2022 – 2.01.2023
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în vest, nord-vest şi la munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile.
Saptămâna 2.01.2023 – 9.01.2023
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în nord, nord-est, nord-vest, centru şi la munte. Cantităţile de precipitatţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări.
Săptămâna 9.01.2023 – 16.01.2023
Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor deficitară în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.
Citește și...
Directorul ANM Elena Mateescu a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News și DC News TV, despre tendința meteorologică în prima jumătate a lunii ianuarie.
„Dacă luăm în considerare perioada în care ne aflăm, vorbim din start de zăpadă aproape inexistentă, vorbim de câteva masive montane acolo unde, într-o lună decembrie, ar trebui să consemnăm strat de zăpadă semnificativ. La acest moment, stratul de zăpadă este prezent doar la altitudini mai mari de 1800 de metri, la Vârful Omu, Bâlea Lac sau Călimani. În restul masivelor, stratul de zăpadă este sub 10 centimetri. În zonele mai joase de relief, din păcate, zăpada se lasă încă așteptată. Să vedem cum vor evolua lucrurile de la jumătatea lunii ianuarie, pentru că, cel puțin până pe 16 ianuarie, se păstrează semnalul unui regim de temperaturi mai ridicat decât în mod obișnuit, ceea ce se corelează și cu precipitații sub formă lichidă, inclusiv mixte în zona montană. Vom actualiza fiecare informație astfel încât, gradul de acuratețe să fie unul semnificativ și prognozele pe termen scurt și foarte scurt să surprindă și fenomenele meteorologie extreme“, a conchis, la DC News, Elena Mateescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu