Ce trebuie să faci pentru a elimina toate substanțele nocive din fructe și legume?
Publicitate
În limite rezonabile, nitrații și pesticidele nu pot dăuna sănătății, dar în exces te pot otrăvi.
Experții în domeniul nutriției au spus că aspectul ideal al fructelor și legumelor indică prezența nitraților.
Potrivit experților, în limite rezonabile, nici nitrații și nici pesticidele nu pot dăuna sănătății umane. Dar pentru a te proteja, experții recomandă să folosești o metodă simplă.
Spală bine fructele achiziționate cu o perie și un săpun special, care va îndepărta soluția „de conservare”. După spălare, înmoaie fructele într-o soluție apă și bicarbonat pentru 30 de minute. Bicarbonatul te va scăpa de nitrați. În cazul, verdețurilor, bicarbonatul poate fi înlocuit cu sare.
Potrivit experţilor, nitraţii şi substanţele chimice folosite pentru îngrăşământ se acumulează în coaja castraveților. Odată ajunse în corpul uman, aceste substanţe pot cauza probleme de sănătate.
Nu arunca cojile de ouă. Le poți pune în gradină. Secretul grădinarilor a fost aflat
Prin urmare, ar trebui să folosim castraveţii necurăţaţi doar dacă suntem siguri că provin din propria grădină. Castraveţii muraţi sunt delicioşi, însă ar trebui consumaţi cu moderaţie. Seara, este mai bine să fie evitaţi, deoarece sarea pe care o conţin favorizează reţinerea apei în organism, ceea ce poate duce la creşterea tensiunii şi la edem.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu