Peste 5 milioane de oameni au aflat dintr-un clip postat pe internet cea mai ușoară metodă de a separa gălbenușul de albuș.
În clip apare un asiatic care separă gălbenușul de albuș cu ajutorul unei sticle de plastic. Practic, albușul este tras în sticlă și pus în altă farfurie.
Alte metode de separare a gălbenușului de albuș1. Separatorul de gălbenuș. Găsiți în comerț niște ustensile numite separatoare de gălbenuș. De fapt sunt un fel de strecurătoare, care permit gălbenușului să rămână înăuntru în timp ce albusul se scurge într-un vas. Tot ce trebuie să faceți este să puneți înăuntrul lui conținutul oului, dar cu atenție să nu spargeți gălbenușul. 2. Folosiți coaja oului. Spargeți cu atenție oul și rupeți coaja în jumătate. Cu mare atenție plimbați gălbenușul dintr-o coajă în alta, în timp ce albușul se va scuge într-un vas. Neaparat faceți chestia asta deasupra unui vas. 3. Separați gălbenusul în mână. Spargeți cu grijă oul, desupra unui vas. Turnați conținutul în mână. Țineți degetele în așa fel încât să nu permiteți gălbenușului să cadă, dar în același timp lăsați printre degete spațiu cât să se scurgă albușul. Nu strângeți gălbenușul în mână. Trebuie doar să îl țineți în palmă.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu