Metoda simplă care te poate ajuta să-ţi găseşti câinele pierdut

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Există o metodă simplă care poate fi de mare ajutor atunci când câinele fuge de acasă sau din locuinţă sau, pur şi simplu, este pierdut în timpul plimbării prin oraş sau prin parc. 

În contextul în care foarte mulţi români au spus că pisica sau câinele lor a fugit de acasă, după ce animalele s-au speriat de artificiile şi petardele lansate de Revelion, Poliţia Română vine cu o recomandare. 

"Și voi le-ați văzut, nu? Anunțurile cu cățel/pisică pierdut/pierdută… Din păcate, nu este o 'întâmplare' când dispar multe animale de companie în perioada Revelionului. Vă aduceți aminte de petardele aruncate fără milă…

Acum, o parte dintre ele rătăcesc speriate 'prin necunoscut'. Dar! Există posibilitatea ca un animal de companie, găsit de tine, să fie microcipat. Mergi cu el la un cabinet veterinar care are acces la o bază de date. Se poate găsi proprietarul.Microciparea reprezintă o șansă în plus în caz de pierdere. Aveți grijă de voi, implicit și de ei! O faptă bună va fi răsplătită mereu!", transmite Poliţia Română.

Citeşte şi: Spania: Drepturi pentru animalele de companie în cazul în care stăpânii divorțează

O nouă lege din Spania ia în considerare sensibilitatea unui animal de companie atunci când cuplurile divorțează sau se despart.

Spania a schimbat statutul juridic al animalelor de companie. Schimbarea legală vine după mișcări similare au avut loc în Franța și Portugalia și obligă judecătorii să considere animalele de companie ca ființe emoționale mai degrabă decât obiecte sau proprietăți deținute de unul sau celălalt partener.

„Animalele fac parte din familie și atunci când o familie decide să se separe, soarta animalului trebuie reglementată cu aceeași importanță ca și soarta celorlalți membri ai familiei”, a spus avocata Lola Garcia.

În octombrie, un judecător din Madrid a acordat custodia comună a unui câine unui cuplu necăsătorit care a cerut o decizie judecătorească cu privire la cine ar trebui să rămână animalul de companie după divorț. Câinele petrece o lună cu fiecare dintre foștii parteneri și ambii sunt responsabili din punct de vedere legal.

Anterior, un avocat care solicita custodia comună a unui animal de companie trebuia să demonstreze că ambii membri ai unui cuplu dețin animalul ca obiect, oferind un avantaj celui care a înregistrat animalul de companie. Garcia, a cărei firmă Rights&Animals s-a ocupat de caz, consideră că reforma este un prim pas major într-o serie de modificări legale viitoare în ceea ce privește relația oamenilor cu animalele.

În prezent, un judecător trebuie să stabilească unde animalului se va acomoda mai bine și această determinare se bazează pe sensibilitatea animalului, a explicat Garcia.

Astfel, un partener care poate demonstra o solvabilitate financiară sau căruia i s-a acordat custodia copiilor are șanse mai mari să-și asigure și custodia oricăror animale de companie, deoarece există o legătură afectivă specială între copii și animale, a adăugat ea, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel