EXCLUSIV  Metodologia Feuerstein, aplicabilă și la 70 de ani de la ”inventare”. Otilia Todor: Pentru că părinții nu sunt întotdeauna 100% prezenți

FOTO: Freepik @Burdun
FOTO: Freepik @Burdun

Otilia Todor a vorbit despre scopul metodologiei Feuerstein, o metodă aplicabilă la orice vârstă, dar mai ales la copii.

Otilia Todor, psiholog clinician și fondator al Centrului de formare și psihologie acreditat ca Centru Internațional Feuerstein în România, a vorbit în emisiunea Ultrapsihologie de la DC News TV și DC News despre scopul metodologiei Feuerstein dezvoltată în urmă cu 70 de ani, dar care poate fi aplicată și în vremurile actuale.

”Așa a luat naștere teoria Programul de îmbogățire instrumentală și bateria de evaluare a potențialului de învățare, pentru că Feuerstein a preluat teoria Proximei dezvoltări și a pus-o în acest caiete. Adică nu ne interesează să raportăm un copil la un șablon și la un eșantion. Ne interesează să îl ajutăm să găsească să devină cea mai bună variantă a lui. Adică evaluarea dinamică, evaluarea progresului meu în raport cu mine.

Întotdeauna vom găsi oameni mai deștepți decât noi, pe pământul acesta, întotdeauna vor exista oameni mai performanți decât noi, mai frumoși decât noi. 

Ce ne interesează pe noi pentru copiii noștri? Să fie funcționali, să fie independenți, să gândească, să facă alegeri bune în viața lor. Noi nu putem să facem nimic altceva decât să le mediem cultura, istoria poporului în care s-au născut, tradiția. Să îi informăm cât putem noi de bine. 

Pentru că Feuerstein spunea că: Ființa umană este singura ființă capabilă să transmită generației următoare experiențele sale. Noi avem obligația, suntem responsabili și datori să le transmitem copiilor noștri din tot ceea ce noi am învățat: să ne instruim, să fim responsabili privind educația pe care o oferim, să ne angajăm în educația lor,  iar atunci când aceștia nu au părinți, vin din centre de plasament, există instrumente prin care noi vom dezvolta funcționalitatea lor în cabinet”, a declarat Otilia Todor la Ultrapsihologie

Todor: Funcționează pe bază de organizate, de reguli și de norme

”Asta face metoda Feuerstein. Pentru că nu întotdeauna părinții sunt 100% prezenți alături de copiii lor. Cu părere de rău, dar asta este lumea pe care o trăim.

Astfel de programe educaționale vin să completeze și să le facă educație. Să îi formeze corect, să le arate care sunt regulile și normele. Și să înțeleagă că în lumea aceasta totul funcționează pe bază de organizate, de reguli și de norme”, a mai spus psihologul Todor.

Citește și: Foarte puțini copii știu să învețe singuri”. Otilia Todor, despre metodologia lui Feuerstein, psihologul român nominalizat pentru Premiul Nobel: O mină de aur. Astăzi sunt deja rutine

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel