Metrorex nu cunoaște motivul pentru care călătorul a apăsat butonul de urgență. 8 garnituri întârziate și 3 anulate

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Metrorex nu a aflat cauza exactă care l-a determinat pe călător să acționeze butonul de urgență, potrivit unui răspuns al companiei dat în exclusivitate pentru DCNews.

În urmă cu doar câteva zile, în ziua de 24 iulie, un călător a acționat butonul de urgență aflat pe peronul stației Piața Unirii 2, ducând la oprirea trenurilor și îngreunarea circulației. Metrorex nu are un răspuns clar la întrebarea "de ce a apăsat călătorul respectivul buton?". Ceilalți călători au fost forțați să călătorească în direcția opusă sau să folosească alte mijloace de transport.

"În atenția domnului, Alexandru TUDOR, jurnalist

Ca urmare a adresei dumneavoastră, înregistrată la Metrorex cu numărul M 01/12979/24.07.2024 și în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm următoarele:

În data de 24.07.2024, la stația de metrou Piața Unirii 2, firul 2, un călător a acționat butonul de urgență de pe peron. În urma acestui eveniment, personalul specializat Metrorex a efectuat o verificare la fața locului, însă nu a fost identificat vreun incident care să fi impus acționarea butonului de urgență.

După avizarea personalului de specialitate pentru intervenția în aceste situații și asigurarea îndeplinirii tuturor condițiilor de siguranță în vederea reluării circulației, personalul de exploatare a trecut la reorganizarea circulației trenurilor de metrou în condițiile de deranjament.

În aceste condiții, a fost necesară întoarcerea unui tren din stația Piața Unirii 2 în direcția Tudor Arghezi și a unui tren din stația Universitate în direcția Pipera, precum și prelungirea timpilor de staționare la peroane pentru trenurile din parcurs.

Între orele 07:04 – 07:22 au fost înregistrate două trenuri anulate, 8 trenuri întârziate cu afectarea intervalului de circulație între trenuri. După asigurarea condițiilor de siguranță feroviară, a fost reluată circulația în condiții normale, începând cu ora 7:22.

Precizăm că în urma acestui eveniment, siguranța călătorilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment.", se arată în răspunsul dat de către companie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel