Un mic dejun arabesc este o experiență culinară delicioasă și sățioasă. Printre cele mai cunoscute mâncăruri tradiționale din bucătăria arabă pentru micul dejun se numără și ful medames.
Ful medames
Ingrediente:
1 cană de fasole uscată sau o cutie de fasole deja gătită
3 căței de usturoi, zdrobiți
2 linguri de ulei de măsline
sucul de la o lămâie
sare și piper după gust
diverse topping-uri: pătrunjel tocat, ceapă roșie, roșii, măsline, ou fiert, sau altele după preferință
Cum se prepară
Dacă folosești fasole uscată, las-o la înmuiat în apă peste noapte, apoi fierbe-o până când devine moale și gata de mâncat. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și adaugă usturoiul zdrobit. Călește-l până devine ușor auriu.
Adaugă fasolea în tigaie și amestecă bine, zdrobind parțial boabele de fasole cu spatele unei linguri. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de câteva minute. Adaugă sucul de lămâie, sare și piper după gust și amestecă bine. Servește ful medames în boluri și adaugă topping-urile preferate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News