Mic dejun austriac. Rețeta plină de savoare

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Vrei ceva nou la micul dejun? Îți recomandăm această rețetă austriacă...

Ingrediente

50 gr slănină afumată
50 gr şuncă de porc
200 gr cartofi prefierti
1 buc ceapă
50 gr brânză
1 lingura chives
după gust ardei iute
2 buc ouă
50 ml ulei de floarea soarelui

Cum se prepară

Se taie slănina cuburi şi se pune în tigaie la rumenit. Lăsaţi-o la foc mediu pentru câteva minute până când devine translucidă. Scoateţi slănina din tigaie, dar păstraţi grăsimea lăsată de ea. Tocaţi ceapa şi căliţi-o pentru câteva minute acolo, în grăsime, scrie gatesc.ro. Adăugaţi ardeiul iute şi aduceţi înapoi slănină. Amestecaţi şi lăsaţi să se mai rumenească un pic. Adăugaţi apoi cartofii în tigaie peste restul ingredientelor şi amestecaţi.

Tăiaţi şunca şi puneţi-o şi pe ea în tigaie. Rumeniţi totul pentru 5-6 minute. Apoi, luaţi de pe foc şi introduceţi brânza rasă. Amestecaţi, presaraţi cepşoara chives şi lăsaţi să îşi tragă gust. Într-o altă tigaie, încingeţi uleiul şi prăjiţi oule după preferinţe. Serviţi mâncărica de cartofi cu ouăle făcute ochi.

BONUS: Ouă în sos de roșii și chorizo. Rețeta specială pentru un mic dejun de neuitat

Ingrediente

1 kg roșii bine coapte
1 ceapă
2 căței usturoi mari
100 gr chorizo picant (sau cârnati ungurești picanti cu paprika)
1 linguriță boia afumată
2 lingurițe ras el hanout
2 linguri ulei
3-6 ouă
iaurt grecesc
pătrunjel
sare

Cum se prepară

Roșiile se taie în două şi se dau pe răzătoare până rămâneţi în mână doar cu coaja. Se încinge uleiul într-o tigaie largă (cca 26 cm). Se adaugă ceapa şi se căleşte până se înmoaie bine de tot. Se adaugă chorizo (tăiat felii subţiri) şi se căleşte totul încă 2-3 minute, cât să-şi lase cârnaţii grăsimea. Se adaugă usturoiul şi se căleşte încă 30 secunde.

Se adaugă boiaua afumată, ras el hanout, roşiile şi sare. Se aduce la fierbere. Se dă focul la mediu spre mic şi se fierbe cam 25 minute, până sosul scade şi grăsimea se adună pe margini. Nu lăsaţi sosul să scadă prea mult, să devină uscat. La final, gustaţi sosul de sare, scrie e-retete.ro. În acest moment, vă puteţi opri şi continuaţi cu pasul următor doar când doriţi să serviţi mâncarea. Sosul se poate păstra şi la frigider mai mult timp. Înainte de a continua cu pasul următor, doar reîncălziţi sosul.

Socotiţi 1 sau 2 ouă de persoană. Spargeţi ouăle în sos. Puneţi capacul pe tigaie şi lăsaţi să fiarbă timp de aprox 5 minute (pentru ouă moi, doar cu albuşul făcut) şi 7 minute (pentru ouă mai tari).

Servire: puneţi în fiecare farfurie câte o lingură cu vârf de iaurt grecesc şi întindeţi-l cu dosul lingurii pe fundul farfuriei. Presaraţi pătrunjel tocat. Puneţi deasupra lui cât sos doriţi (aveţi grijă să luaţi şi cârnaţi) şi deasupra aşezaţi 1 sau 2 ouă. Presăraţi iar cu pătrunjel tocat. Se serveşte cu pâine prăjită.

- Image by Racool_studio on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel