Folosiți fructe de pădure de sezon pentru a crea, pentru micul dejun, cel mai delicios sandviș cu brânză dulce de vaci.
Publicitate
Cu un sandviș delicios, servit la micul dejun, ziua va începe mai plăcut. Vă sfătuim să încercați un sandviș cu cremă de brânză și fructe de pădure.
Folosiți cremă de brânză, cum ar fi ricotta. Pentru umplutura cu fructe de pădure se pot folosi, în funcție de anotimp, căpșuni, zmeură, cireșe, mure.
Ingrediente:
pâine prăjită - 2 felii,
brânză - 3 linguri,
zmeură - 3 linguri,
miere - 1 lingură,
iaurt grecesc - 1 lingură.
Se frământă brânza cu iaurt sau cu o lingura de smântână. Dacă brânza este suficient de grasă, nu mai adăugați alte ingrediente. Puneți fructele de pădure bine spălate într-un castron adânc. Adaugă miere și amestecă bine.
Întindeți amestecul de brânză pe feliile de pâine, iar deasupra amestecul de fructe de pădure.
Sandvișurile cu fructe de pădure sunt gata! Poftă bună!
Clătitele coapte la cuptor cu mere sunt o opțiune grozavă pentru micul dejun, mai ales în weekend.
Clătita olandeză cu mere se prepară în mai puțin de o oră. Acest produs de patiserie va avea un succes grozav. Dacă îți rămân câteva bucăți de clătită, pune-le într-un recipient ermetic și păstrează-le în frigider până la trei zile. Apoi doar reîncălzește-le în cuptor sau în cuptorul cu microunde și vor fi la fel de bune ca proaspete.
Ingrediente:
mere - 2 bucăți,
zahăr - 1/4 cană,
scorțișoară măcinată - 3/4 linguriță,
făină de grâu - 3/4 cană,
sare - 1/4 linguriță,
ouă - 3 bucăți,
lapte - 3/4 cană,
zahăr vanilat - 1 lingură,
unt - 3 linguri,
zahăr pudră - după gust.
Încinge cuptorul la 200 de grade. Pune o tavă din fontă sau rezistentă la căldură în cuptor. Într-un castron, amestecă bucățile de mere cu zahărul și scorțișoara.
Într-un alt bol, amestecă făina și sarea. Într-un castron bate ouăle, laptele, zaharul vanilat și 1 lingură de unt. Se toarnă ingredientele umede în bolul cu ingredientele uscate și se amestecă până se omogenizează.
Scoate cu grijă tava din fontă fierbinte din cuptor. Adaugă untul rămas pentru a acoperi tăvii. Întinde feliile de măr, iar deasupra toarnă aluatul. Coace 20-30 de minute până clătita se rumenește. Clătitele se servesc cu sirop de arțar sau zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu