Mic dejun georgian. Cum se prepară Khachapuri: rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă vrei să servești un mic dejun altfel, poți încerca varianta georgiană. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

1 ou

100 ml iaurt de băut

250 g făină

1/2 linguriţă zahăr

1/2 linguriţă sare

1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru umplutură

200 g mozzarella/caşcaval

1 albuş

5 linguri lapte integral

Ingrediente pentru servit

2 ouă

2 linguri unt

Cum se prepară

Bate oul cu sarea, zahărul şi iaurtul de băut. Cerne 200 g de făină, amestecată cu bicarbonatul de sodiu. Amestecă compoziţia până ce se îngroaşă, apoi frământă pentru 5-7 minute, adăugând treptat şi restul de făină, până obţii un aluat elastic şi fân. Lasă-l deoparte într-un bol uns cu puţin ulei, acoperit cu o folie de plastic sau cu un prosop de bucătărie, timp de 30 de minute.

În răstimp, rade mozzarella. Separă albuşul şi bate-l puţin, apoi combină-l cu cele 5 linguri de lapte integral. Toarnă albuşul bătut peste brânza rasă şi amestecă. Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade, lăsând tava în care plănuieşti să coci Khachapuri înăuntru, pentru a se încinge.

Taie aluatul în două jumătăţi egale şi întinde fiecare bucată, pe rând, pe blatul bine presărat cu făină, potrivit retetepractice.ro. Rulează două dintre margini către interiorul foii, cam 1/3 din fiecare parte. Uneşte cele două rulouri în partea de sus şi în cea de jos a foii (poţi folosi puţină apă pentru a le lipi). După această etapă, Khachapuri ar trebui să capete aspectul de bărcuţă.

Presară făina pe un tocător şi aşază “bărcuţa”. Umple-o cu 1/2 din compoziţia de brânză, apoi deschide cuptorul şi transfer-o de pe tocător în tavă, lăsând-o să alunece. Procedează la fel şi cu cealaltă jumătate. Lasă-le la copt pentru 15-20 de minute sau până devin aurii.

După ce timpul s-a scurs, scoate tava din cuptor şi sparge câte un ou deasupra fiecărei Khachapuri. Mai dă-le la cuptor pentru 1-2 minute. Serveşte-le cu gălbenuşul încă moale şi cu câte o lingură de unt tăiat mărunt deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel