Mic dejun: Omletă cu cartofi dulci. Rețeta simplă și gustoasă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Ai poftă de un mic dejun gustos, dar nu foarte complicat de preparat? Iată rețeta.

Ingrediente

6 ouă
2 linguri ulei
1 lingura cu vârf brânză moale (ricotta, brânză de capră, brie)
sare, piper negru

4 cartofi dulci
3 fire ceapă verde
1 lingura ulei
sare, piper negru

Vezi și: Tartă cu crenvurști și cașcaval. Micul dejun rapid și delicios: rețeta

Papară Țărănească. Micul dejun rapid și delicios

Cum se prepară

Pregătiţi prima dată cartofii dulci. Se curăţă cu aparatul de curăţat legume şi apoi se taie rondele groase de un deget. Se presară cu sare şi piper negru şi apoi se adaugă uleiul. Se amestecă. Se pun cartofii într-o tavă termorezistentă în care să încapă unii lângă alţii, putând fi uşor suprapuşi, scrie e-retete.ro. Se coc la 180 C timp de 45 minute. După acest timp, se verifică unul să fie complet făcut, adică cremos în interior. Se scoate tava din cuptor şi se adaugă ceapă verde tăiată rondele. Se amestecă.

Cartofii se pot pregăti astfel şi cu 1-2 zile înainte.Se vor păstra la frigider până e nevoie de ei. Din această cantitate de cartofi dulci copţi veţi putea face 3 omlete mari (din 6 ou fiecare). Când doriţi să preparaţi omleta, puneţi uleiul într-o tigaie de aprox 26 cm. Aşezaţi pe fundul ei rondele de cartofi dulci (1/3 din cartofii dulci copţi mai sus). Aveţi grijă să luaţi şi ceapa verde. Încingeţi uşor tigaia cu cartofi, pe foc mic.

Până se încinge tigaia, bateţi bine 6 ouă cu sare şi piper negru. Când uleiul din tigaie sfârâie turnaţi ouăle. Așteptați câteva secunde să vedeţi că omleta se încheagă pe margini şi imediat mutaţi tigaia în cuptor la 190 C timp de 10-13 minute (verificaţi după 10 minute să fie închegată deasupra). Răsturnaţi omleta pe o farfurie largă. Decoraţi cu bucăţele de brânză moale, puţină ceapă verde de pe cartofii copţi, râşniţi piper negru, presăraţi fulgi de chili, dacă doriţi să fie puţin picantă, şi picuraţi 2 linguriţe ulei măsline deasupra. E bună caldă sau la temperatura camerei.

Această reţetă se poate face şi sub formă de omletă normală, pe plită. Se bat ouăle şi se prăjeşte omleta în uleiul încins până e cam 80% făcută. Abia atunci se adaugă cartofii dulci copţi cu ceapă verde (îi tăiaţi în bucăţele mai mici de data asta, nu lăsaţi rondelele întregi) şi se amestecă pe final că să se prindă cartofii de omletă. Lângă, aşezaţi puţină brânză moale sau puteţi rade parmezan.

Vezi și: Omletă pufoasă cu ceapă verde și șuncă afumată. Rețeta super simplă, dar delicioasă

Chiftele umplute cu ouă și brânză feta. Micul dejun simplu și delicios

BONUS: Rețeta de frigănele

Ingrediente

pâine feliată
2 ouă
200 ml lapte
un praf de sare
100 ml de ulei

Cum se prepară frigănelele

Spargem ouăle într-un bol, adăugăm sare cât luăm cu două degete. Batem ouăle foarte bine, folosind un tel sau o furculiţă. Adăugăm laptele şi amestecăm totul. Încingem uleiul - folosiţi o tigaie groasă pentru ca friganelele să nu se lipească.

Înmuiem pâinea în amestecul de ou cu lapte, apoi o punem la prăjit în uleiul încins. Focul trebuie să fie potrivit. Dacă este prea tare, se vor arde imediat frigănelele, iar dacă este prea încet, se vor îmbiba cu ulei. Când se rumenesc uşor pe o parte, se întorc pe cealaltă parte. Pregătim o farfurie pe care aşezăm hârtie absorbantă. În aceasta vom scoate frigănelele, ca să se scurgă surplusul de ulei.

În amestecul de ou cu lapte se mai pot adăuga verdeaţă, brânză, usturoi pisat, ceapă verde sau uscată tăiată fin, ardei gras sau iute tăiat cubuleţe sau, ca să fie dulci, 1 lingura de zahăr, vanilie, coajă de lămâie sau portocale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel