Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei peste care nimeni nu ar trebui să treacă. Andreea Sava îți explică pe blogul personal de ce nu trebuie să sari peste prima masă și îți oferă un top al celor mai bune alimente pe care le poți consuma dimineața.
O alimentare corespunzătoare la începutul zilei va produce energia necesară pentru o eficiență maximă în activitățile de peste zi, va duce la intensificarea arderilor metabolice și la reglarea digestiei, în funcție de ce mâncați. Plus că lipsa micului dejun vă va face să mâncați mai târziu mult mai mult decât ați avea nevoie, deci să vă îngrășați sau, în cel mai bun caz, să depuneți grăsime pe abdomen.
Proteinele vor contribui la intensificarea metabolismului dar și la întărirea imunității, carbohidrații vor oferi energie mai rapid iar fibrele reglează tranzitul intestinal. Variați-vă micul dejun pentru a obține pe rând aceste efecte, ținând cont, însă, de regulile de combinare a alimentelor.
– iaurt grecesc
– ovăz
– ouă
– unt de arahide
– pâine integrală
– legume
– fructe, în special banane și fructe de pădure
– cereale integrale
– pâine integrală
– lapte de migdale
Vezi și: Dieta gimnastelor. Scapă de 15 kilograme în 15 zile. Meniul complet
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu