Dacă nu mai știi ce să pregătești la micul dejun, această rețetă turcească a picat la țanc.
Ingrediente
– 3-4 cartofi
– 1 ceapă
– 2 ouă
– ½ pahar de lapte (1 pahar = 200 ml)
– ½ pahar de ulei
– ½ pahar de făină de grâu
– ½ pahar de făină de porumb
– 5 gr de praf de copt
– 1 praf de sare sau după gust
– 1 linguriță de piper negru măcinat
– 1 linguriță de boia de ardei iute – opțional
– 1 linguriță de boia de ardei dulce
– 1 linguriță de chimion măcinat
– verdeață (pătrunjel, mărar, ceapă verde)
– 50-100 gr de cașcaval
– ulei – pentru formă
Cum se prepară
Tăiați cartofii felii subțiri pe lungime, apoi feliile le tăiați în jumătate, la fel, pe lungime, după care le tăiați pai. Tăiați ceapa bucăți mici și mărunțiți verdeața. Bateți ouăle cu telul, adăugați sare, praf de copt și condimentele indicate sau orice altceva vă place să adăugați în cartofi.
Amestecați foarte bine ingredientele, adăugați ulei și lapte, amestecați, apoi încorporați treptat făina de grâu și porumb (sau folosiți doar 1 pahar de făină de grâu) și continuați să amestecați cu telul, până dispar toate cocoloașele.
Transferați cartofii în aluat, adăugați verdeață și ceapă, apoi amestecați bine ingredientele. Setați cuptorul la 180-190°С și ungeți baza și pereții formei cu ulei.
Transferați și repartizați compoziția de cartofi și dați forma la cuptor pentru 20 de minute, potrivit retete-usoare.info. Opțional, scoateți forma din cuptor, presărați cartofii cu cașcaval răzuit și îi coaceți, până se rumenesc frumos la suprafață.
Cartofii sunt moi, aromați și foarte apetisanți. Totul se prepară atât de repede, chiar merită să
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News