Michel Barnier: Zona euro va face totul pentru a evita incapacitatea de plată a unei ţări membre

Zona euro va face totul pentru a evita ca o ţară membră, precum Grecia, să ajungă în situaţia de incapacitate de plată, a declarat luni, la Paris, Michel Barnier, comisarul european pentru piaţă internă şi servicii, care şi-a reafirmat 'încrederea' în soliditatea băncilor europene, informează AFP.

euro„Trebuie ca unii să-şi menţină calmul şi sângele rece“, a afirmat Michel Barnier pentru presă pe marginea unui colocviu privind noua degringoladă de pe pieţele financiare, informează Agerpres.

Întrebat despre îngrijorările în legătură cu băncile europene şi în special cele franceze, comisarul european a dat asigurări că are „încredere“ în „capacitatea de rezistenţă a instituţiilor financiare“.

„Am făcut teste de rezistenţă serioase. O serie de instituţii, care nu sunt din Franţa, au dat dovadă de slăbiciune şi trebuie recapitalizate“, a explicat Michel Barnier.

În ceea ce priveşte criticile cu privire la faptul ca testele de rezistenţă nu iau în calcul ipoteza intrării în incapacitate de plată a ţărilor „fragile“precum Grecia, el a afirmat că 'vom face totul pentru ca această situaţie să nu se întâmple'.

„Trebuie să facem aşa cum am hotărât, cât mai curând posibil, inclusiv deciziile luate la 21 iulie“, când s-a anunţat un nou plan de ajutor pentru Grecia, a adăugat Michel Barnier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel