Michelle Obama, în fața mulțimii de la Convenția Democrată (SUA): Speranța se întoarce la Casa Albă

FOTO: Robert Bell/INSTARimages via Reuters Marketplace
FOTO: Robert Bell/INSTARimages via Reuters Marketplace

Michelle Obama l-a criticat dur pe candidatul republican la președinție, Donald Trump, marți, în cadrul Convenției Naționale Democrate, aducând în discuție caracterul acestuia și atacurile rasiste care i-au vizat în trecut pe ea și pe soțul ei, Barack Obama, transmite Reuters.

Într-un discurs energic pe care l-a avut la Convenția Națională Democrată (SUA), Michelle Obama a lansat un atac frontal împotriva candidatului republican Donald Trump, criticându-i caracterul și acuzându-l de rasism. Fosta primă doamnă a Statelor Unite a subliniat că Trump s-a simțit amenințat de succesul și educația soțului ei, Barack Obama, precum și de propria ei carieră, punând acest lucru pe seama unei perspective limitate asupra lumii.

„Viziunea limitată a lui Trump asupra lumii l-a făcut să se simtă amenințat de existența a doi oameni care muncesc, sunt educați și au avut succes, dar care se întâmplă să fie de culoare”, a declarat Michelle Obama, referindu-se la Trump. Ea a ironizat, de asemenea, referințele lui Trump la „locurile de muncă pentru cei de culoare”, pe care acesta susține că le-ar pierde în favoarea migranților care traversează granițele SUA.

"Cine îi va spune că slujba pe care o caută ar putea fi chiar unul dintre acele joburi pentru cei de culoare?", a întrebat ea retoric, stârnind ropote de aplauze din partea publicului.

Diferențe de clasă socială, reliefate de asemenea în discurs

Intervenția lui Michelle Obama a venit în sprijinul candidatei democrate Kamala Harris, care urma să accepte oficial nominalizarea partidului pentru președinție. Dacă va fi aleasă în fruntea țării, Harris va deveni prima persoană de culoare și cu origini sud-asiatice care va ocupa funcția de președinte al Statelor Unite.

Michelle Obama a subliniat diferențele dintre Trump și majoritatea americanilor, care, spre deosebire de el (de Donald Trump), nu s-au născut într-o familie bogată. Tatăl lui Trump a fost un investitor imobiliar de succes, iar acest lucru l-a protejat de multe eșecuri financiare, după cum a subliniat aceasta.

„Noi nu vom beneficia niciodată de avantajul averii moștenite”, a spus ea. „Dacă dăm faliment sau eșuăm într-o criză, nu primim o a doua, a treia sau a patra șansă”, a adăugat Michelle Obama. „Dacă lucrurile nu merg în favoarea noastră, nu avem luxul de a ne plânge sau de a-i înșela pe alții pentru a avansa”, a mai spus ea.

De asemenea, fosta primă doamnă a denunțat atacurile rasiste și sexiste la adresa lui Kamala Harris, care s-au intensificat după ce aceasta și-a început campania electorală în luna iulie, în urma retragerii din cursă a actualului președinte Joe Biden. Trump și susținătorii săi au pus sub semnul întrebării identitatea rasială a lui Harris, lansând false acuzații, mai transmite sursa citată.

"Aceeași veche înșelătorie"

„Este aceeași veche înșelătorie”, a spus Michelle Obama despre Trump. „Se bazează din nou pe minciuni sfruntate, misogine și rasiste, în loc să vină cu idei reale și soluții care să îmbunătățească viețile oamenilor”, adaugă aceasta.

Michelle Obama a comparat energia din arena convenției democrate și din întreaga țară pentru Harris cu entuziasmul generat de campania prezidențială a soțului ei din 2008. „Este ceva minunat și magic în aer”, a declarat ea în fața delegaților și invitaților adunați la United Center din Chicago. „Un sentiment familiar care a fost îngropat prea adânc prea mult timp. Este puterea contagioasă a speranței. Speranța se întoarce”, a spus ea.

Campania lui Barack Obama din 2008 a folosit cuvântul „Speranță” ca slogan pentru a-l propulsa în Casa Albă drept primul președinte de culoare al națiunii. Michelle Obama a spus că povestea lui Kamala Harris este „povestea ta, povestea mea, povestea majorității americanilor care încearcă să construiască o viață mai bună”.

Totuși, fosta primă doamnă a avertizat că lupta dintre Harris și Trump va fi strânsă și a îndemnat oamenii să se organizeze și să mobilizeze alegătorii. „Indiferent cât de bine ne simțim în seara aceasta sau mâine, aceasta va fi o bătălie dificilă… așa că nu putem fi propriii noștri dușmani”, a concluzionat Michelle Obama.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel