Micii de post sunt o alternativă perfectă, când simți mirosul îmbietor al grătarelor. Mititeii pentru perioada de postire sunt delicioși și merg perfect cu muștar. Iată cum se prepară.
300 gr soia granule
Sare, piper după gust
1 linguriţă cimbru măcinat
2 linguriţe boia dulce (sau pasta de gulyas)
6 căţei usturoi
6 linguri pesmet
4 linguri faina
2 ouă (sau faină și pesmet pentru varianta de post)
1 linguriţă bicarbonat
Vezi și: Omletă de post. Cum se prepară. Mai bună decât cea originală!
Fierbem soia în apă cu sare, 20 de minute. Le strecurăm şi le lăsăm la scurs, o oră. Aşezăm apoi soia într-un vas şi adăugăm sare, piper, usturoi presat, cimbru şi boia. Apoi, punem pesmetul, o linguriţă de bicarbonat, făina şi ouăle, potrivit bucatareselevesele.ro. Frământam totul bine şi lăsăm la rece pentru câteva ore. Formăm mititei şi îi punem pe grătarul încins. Servim cu muștar.
Vezi și: De ce să pui un pahar cu apă în cuptor, când încălzești pizza. Ne vei mulțumi!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu