Microsoft a cumpărat cu 76 mil. dolari un teren evaluat la 174.200 dolari la începutul anului

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Microsoft a cumpărat cu succes o fermă de dovleci de la o familie din Wisconsin, Statele Unite.

O familie din Wisconsin, SUA, a acceptat să vândă 165 de hectare de teren, pe care se află și o fermă de dovleci locală, către Microsoft — pentru suma de 76 de milioane de dolari, conform The Verge. Guvernul local le-a oferit inițial familiei Creuziger din Mount Pleasant, Wisconsin, aproximativ o treime din această sumă în 2017, ca parte a unei înțelegeri cu Foxconn Technology Group. Dar familia a refuzat, alegând să aștepte o ofertă mai bună.

„Familia își dorește ca localitatea și Microsoft să se bucure de succes, și ar aprecia ca oamenii să le respecte intimitatea”, a declarat avocatul familiei, David Barnes, pentru Business Journal.

Plata făcută de Microsoft este mult mai mare decât valoarea actuală a terenului. Terenul familiei Creuziger a fost evaluat inițial la 174.200 de dolari inițial, dar a crescut la 598.400 de dolari după ce au făcut îmbunătățiri, a spus evaluatorul satului Mount Pleasant, Dan McHugh, pentru The Verge.

Terenul, care include și ferma de dovleci Land of the Giants și un labirint de porumb de nouă acri, se învecinează cu alte 260 de hectare de teren cumpărate de Microsoft de la satul Mount Pleasant — pentru suma de 99,7 milioane de dolari. Scopul final al Microsoft este să construiască un campus de centre de date în zonă, în care intenționează să investească peste 1 miliard de dolari.

Per total, vânzarea este un final fericit pentru comunitate, după mai mulți ani de confuzie și semnale contradictorii din partea Foxconn. Au trecut doar doi ani de când Foxconn și-a redus drastic investiția promisă de 10 miliarde de dolari în Mount Pleasant, care ar fi inclus o fabrică de ultimă generație.

Milwaukee Business Journal a relatat că Microsoft plănuiește să angajeze inițial 200 de angajați la centrul său de date din Mount Pleasant — și ar putea veni cu peste 460 de locuri de muncă în timp. Dar va fi totuși un nimic pe lângă cele 13.000 de locuri de muncă pe care Foxconn le-a promis inițial zonei în 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel