Microsoft a lansat Office 2024. Subtitrările în Power Point, printre noutăți

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată cu ce vine nou suita Microsoft în această toamnă!

Așa cum a promis în primăvara acestui an, Microsoft a lansat Office 2024, o nouă variantă a binecunoscutei suite de aplicații, dedicată celor care preferă să evite abonamentul la Microsoft 365. Pachetul Microsoft Office 2024 este acum disponibil atât pentru utilizatorii individuali, cât și pentru companii, incluzând versiunile actualizate ale aplicațiilor Word, Excel, PowerPoint, OneNote și Outlook, disponibile atât pe PC-uri cu Windows, cât și pe Mac.

Această versiune de Office introduce o nouă temă vizuală implicită, inspirată din principiile Fluent Design ale Microsoft, care conferă aplicațiilor un aspect similar cu cel al Windows 11, scrie The Verge. Printre cele mai semnificative îmbunătățiri se numără actualizările aduse aplicațiilor Excel, PowerPoint și Outlook. De exemplu, Excel beneficiază de noi funcții care permit utilizarea elementelor text și array în foi de calcul, inclusiv o funcție nouă numită IMAGE, capabilă să extragă și să folosească fotografii de pe Internet. În plus, graficele pot folosi Dynamic Arrays, care se actualizează automat. Microsoft susține că viteza și stabilitatea Excel 2024 sunt superioare versiunilor anterioare.

Ce se schimbă în Power Point și Outlook

În PowerPoint, utilizatorii pot acum integra un flux video live în prezentări și beneficiază de un nou „studio de înregistrări”, care permite înregistrarea vocii narative, animațiilor și tranzițiilor. De asemenea, este posibil să adauge subtitrări pentru fișierele video sau audio incluse în prezentări.

Noul Outlook inclus în Office 2024 aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește funcția de căutare, Microsoft promițând rezultate mai relevante pentru mesaje, atașamente, contacte și evenimente din calendar. Printre noile opțiuni se numără posibilitatea de a scurta automat întâlnirile. Utilizatorii de Mac pot acum personaliza funcțiile asociate gesturilor de swipe stângă și dreaptă din Outlook.

Word și Excel acceptă acum imagini din telefon

De asemenea, în aplicațiile Word, Excel și PowerPoint, utilizatorii pot adăuga imagini direct de pe un dispozitiv mobil care rulează Android. A fost introdus și suportul pentru versiunea 1.4 a formatului de fișiere OpenDocument (ODF). În Word și PowerPoint, utilizatorii pot reacționa la comentariile adăugate în documente.

Word 2024 va include o funcție care permite recuperarea documentelor în cazul în care computerul se blochează sau se întrerupe alimentarea. La repornire, Word va deschide automat toate fișierele utilizate înainte de incident.

Pentru a utiliza Office 2024, este nevoie de un cont Microsoft și o conexiune la Internet, dar aceasta va fi utilă doar pentru activarea suitei, descărcarea aplicațiilor și actualizările de securitate. Office 2024 va funcționa pe Windows 10, Windows 11 și pe ultimele trei versiuni de MacOS.

Potrivit comunicatului oficial, Office 2024 este disponibil în două variante. Office Home 2024 include aplicațiile Word, Excel, PowerPoint și OneNote pentru PC și Mac, având un preț recomandat de 149,99 $. În schimb, Office Home and Business 2024 costă 249,99 $ și include, pe lângă aplicațiile menționate, și Outlook, precum și dreptul de a utiliza aceste aplicații în scopuri comerciale.

În România, prețurile sunt ușor diferite: pe site-ul Microsoft, Office Home 2024 este disponibil pentru 729,99 lei, în timp ce Office Home and Business 2024 are un preț de 1.499,00 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel