Microsoft a dezvăluit modul în care oamenii folosesc aplicația „Teams” și a făcut previziuni.
Microsoft a dezvăluit modul în care oamenii folosesc aplicația „Teams", putând astfel să prezică faptul că coronavirusul va schimba felul în care lucrăm și învățăm pentru totdeauna, transmite The Verge. Cererea pentru aplicația Teams a crescut fulminant: de la 32 de milioane de utilizatori zilnici la 44 de milioane de utilizatori zilnici, în doar o săptămână. În timp ce utilizarea crește, Microsoft a alcătuit un raport legat de munca de acasă, pentru a sublinia cum obiceiurile oamenilor se schimbă.
În mod firesc, mai mulți oameni folosesc întâlnirile video oferite de Teams, iar Microsoft a înregistrat 2,7 miliarde de minute de conferință într-o singură zi. Aceste cifre s-au triplat de la jumătatea lunii martie, când existau doar 900 milioane minute de conferință zilnic.
Inginerii Microsoft lucrează fără încetare în spatele cortinei pentru a se asigura că compania poate acomoda atât de mulți utilizatori. „A trebuit să ne asigurăm că avem infrastructura necesară să răspundem, pur și simplu ne-am zbătut, ca toți ceilalți", a spus directorul Microsoft 365, Jared Spataro. Aplicația Teams chiar a fost la pământ pentru puțin timp, în Europa, după ce cererea a crescut fulminant, luând compania prin surprindere.
„Când lucrurile au început să se încingă în Europa, pattern-ul geografic pe care l-am văzut nu era deloc așteptat„, a spus Spataro. „A fost o surpriză pentru noi, sincer. Problemele pe care le-am avut au fost rezultatul unor ajustări rapide".
În timpul acestei perioade de lucrat de acasă, webcam-urile și laptopurile se vând ca pâinea caldă, fiindcă utilizatorii caută să cumpere echipament pentru învățământ și muncă online. „PC-urile au revenit", a glumit Spataro. „Oamenii își dau seama... dacă încerci să folosești un iPad să lucrezi de acasă, nu prea o să ai succes. Designul caracteristic PC-ului este un lucru uriaș și se poate vedea de la lanțurile de aprovizionare la software-ul de pe dispozitive".
„Este clar că va exista un nou normal", a explicat Spataro. „Dacă privești la ce se întâmplă în China sau Singapore, practic ești într-o mașină a timpului. Nu cred că oamenii se vor întoarce fizic la muncă și va fi totul ca înainte. Există diferite restricții în societate, există noi pattern-uri în care se lucrează. Există societăți care se gândesc la zile A și zile B, cine lucrează în birou și cine lucrează de acasă".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News