Baza de date Microsoft a fost spartă de ruși. Au fost vizați cei din conducerea superioară și echipa legală

FOTO: Freepik @flatart
FOTO: Freepik @flatart

În decursul zilei de vineri, hackeri ruși au pătruns în baza de date a Microsoft, urmărindu-i pe cei din conducere, dar și pe cei din echipa legală. Ei le-au accesat mailurile și au descărcat conținuturile acestora.

Hackerii ruși au spart conturile de email ale unor lideri de top ai Microsoft, a anunțat compania vineri seara.

Microsoft a declarat că hackerii fac parte dintr-un grup pe care mulți din industria cibernetică îl asociază cu agenția de spionaj a Rusiei, SVR. Se pare că aceștia au încercat să spioneze unii angajați Microsoft care monitorizează hackerii ruși, conform unei postări pe site-ul companiei, și apoi au trecut la conturile de email ale conducerii superioare și echipei legale, notează NBC.

SVR este agenția de informații a Rusiei, comparabilă în misiunea sa cu Agenția Națională de Securitate a SUA. SUA a acuzat SVR-ul că a orchestrat campania de hacking SolarWinds din 2020, considerată una dintre cele mai reușite campanii de cyberspionaj împotriva SUA până în prezent.

În noiembrie anul trecut, hackerii au bombardat un anumit cont cu  parole pentru a obține acces, apoi au folosit acel cont pentru a obține permisiunea de a vizualiza conturile de email ale unor angajați selectați de la Microsoft, dar și pentru a descărca atașamente, a declarat compania. Nu a fost clar de ce acel cont le-a oferit hackerilor un asemenea acces.

Microsoft a afirmat că a descoperit atacul săptămâna trecută și nu crede că produsele sau clienții au fost afectate.

"Suntem în procesul de a notifica angajații ale căror emailuri au fost accesate", se menționează în postare. "Acest atac evidențiază riscul continuu pe care îl prezintă actorii de amenințare din state-națiune bine dotate pentru toate organizațiile."

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei nu a răspuns imediat la o solicitare de comentariu primită prin email.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel