Microsoft pariază 10 miliarde de dolari în compania care a lansat ChatGPT

Fotografie de Tara Winstead, Pexels
Fotografie de Tara Winstead, Pexels

Compania Microsoft vrea să investească 10 miliarde de dolari în Open AI, o companie de cercetare din San Francisco, iar acest pas pare a deschide o nouă eră a inteligenţei artificiale

Open AI este compania care a lansat ChatGPT, sistemul de inteligenţă artificială care poate răspunde oricărei întrebări şi care poate produce chiar şi texte. Cei de la Microsoft spun, însă, că tehnologia din spatele acestui chat bot va avea un impact mai profund în lumea tehnologică. 

“Aceste modele vor schimba modul în care oamenii interacţionează cu computerele”, a declarat Eric Boyd, director al platformelor de inteligenţă artificială la Microsoft. "Vorbind cu un computer la fel de natural ca o persoană va revoluţiona experienţa zilnică de utilizare a tehnologiei", a adăugat el.

“Ei înţeleg intenţia dumneavoastră într-un mod care nu a fost posibil până acum şi pot traduce acest lucru în acţiuni computerizate”, a declarat Boyd, citat de ZF.ro.

Nu ar fi prima investiţie a Microsoft în Open AI. Aceştia au băgat deja 1 miliard de dolari în această companie în 2019, dar a şi folosit tehnologia în mai multe produse proprii. 

Clienţii săi de cloud au putut plăti pentru accesul la GPT-3, un model de inteligenţă artificială care generează text, începând cu 2021. Dall-E 2, care face parte dintr-un val de sisteme generatoare de imagini care au luat cu asalt lumea IA anul trecut, reprezintă baza unui produs recent de design grafic al Microsoft, numit Designer şi a fost, de asemenea, pus la dispoziţie prin intermediul motorului de căutare Bing, mai arată sursa citată. 

Codul creat de dezvoltatori, realizat în cooperare cu sistemul de inteligenţă artificială

Potrivit directorului general al GitHub, Thomas Dohmke, 40% din codul creat de dezvoltatorii care folosesc serviciul, numit Copilot, este generat automat de sistemul de inteligenţă artificială, reducând la jumătate timpul necesar pentru a crea un nou cod, un salt uriaş în eficienţă după un deceniu de eforturi în mare parte ineficiente pentru a creşte productivitatea dezvoltatorilor.

“Este o statistică de productivitate uluitoare”, a declarat Dohmke.

O mare parte din tehnologia OpenAI provine din crearea aşa-numitelor modele lingvistice mari, care sunt antrenate pe cantităţi uriaşe de text.

“Adevărata putere a acestor modele constă în faptul că au capacitatea de a îndeplini atât de multe sarcini diferite în acelaşi timp”, a declarat Boyd de la Microsoft. El a adăugat că acest lucru face posibilă aşa numita învăţare “zero-shot”, utilizarea inteligenţei artificiale pentru noi sarcini fără a fi nevoie să fie antrenată.

Directorii Microsoft caută să folosească tehnologia într-o gamă largă de produse. Vorbind la un eveniment al companiei la sfârşitul anului trecut, directorul general Satya Nadella a prezis că AI generativă va duce la “o lume în care toată lumea, indiferent de profesia sa”, va putea obţine sprijin din partea tehnologiei “pentru tot ceea ce face”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel