Microsoft a prezentat marți câteva noutăţi, parte a progreselor înregistrate în realizarea viziunii sale de democratizare a inteligenței artificiale, cu accent preponderent pe conversational computing. Microsoft investește de aproape 25 de ani în inteligența artificială și aduce noi tehnologii dedicate consumatorilor, companiilor și dezvoltatorilor.
La acest eveniment au avut loc următoarele:
A fost prezentat oficial noul chatbot Zo, care în SUA a fost lansat, fără să fi fost popularizat, din octombrie, prin intermediul platformei Kik, și deja numără mai mult de 115,000 utilizatori.
A fost lansat setul de instrumente pentru dezvoltatori Cortana Devices SDK, care face Cortana disponibilă pentru dispozitivele OEM (Original Equipment Manufacturer) și ODM (Original Design Manufacturer) în scopul de a creşte funcţionalităţile şi inteligenţa dispozitivelor. De asemenea, a fost lansat Cortana Skills Kit și a fost încheiat un parteneriat cu Harman Kardon, care va aduce pe piață, în februarie 2017, un model de difuzor premium echipat cu Cortana. Serviciul Calendar.help a fost de asemenea anunțat, acesta îmbinând inteligența artificială și interacțiunea umană pentru a prelua sarcina programării întalnirilor.
S-a făcut public faptul că Microsoft Bot Framework este utilizat de 67,000 de dezvoltatori şi au fost adăugate noi unelte care ușurează procesul de creare a boților, incluzând noul Microsoft Cognitive Service, QnA Maker. De asemenea, au fost anunțate actualizări ale Language Understanding Intelligence Service.
A fost evidențiată o nouă capabilitate, aflată momentan în fază de preview, Microsoft Translator live, care permite utilizatorilor să efectueze conversații traduse în timp real din mai multe limbi, folosind aplicația Microsoft Translator sau website-ul Microsoft Translator.
Au fost prezentate noi capabilități de apelare vocală a boților de Skype. Skype poate oferi acum boți care vorbesc, iar API-ul de apel Skype este disponibil acum pentru toți dezvoltatorii.
Microsoft a anunțat că oferă partnerilor instrumentele necesare pentru a dezvolta carduri Skype complexe (continutul interactiv din cadrul mesajelor Skype). Astfel că în boții de Skype pot fi incluse acum clipuri video, animații Gif și clipuri audio, prin adăugarea acestora pe cardurile boților, în Microsoft Bot Framework.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News