Microsoft își ia adio de la Internet Explorer. „Cel mai bun browser de pe care să îți descarci alt browser” urmează să fie înlocuit cu totul

internet-explorer-simulator-project-1
internet-explorer-simulator-project-1

Microsoft nu va mai lăsa în funcțiune browserul, cândva dominant, care le-a dat bătăi de cap internauților care „iubeau să îl urască”.

Aplicația veche de 27 de ani se alătură acum telefoanelor BlackBerry, modemurilor dial-up și floppy-diskurilor, în coșul de gunoi al istoriei tehnologiei.

Decesul lui IE nu a fost o surpriză. În urmă cu un an, Microsoft a spus că pune capăt Internet Explorer pe 15 iunie 2022, împingând utilizatorii către browserul său Edge, care a fost lansat în 2015.

Compania a precizat că a venit timpul să treacă mai departe.

„Microsoft Edge nu numai că este o experiență de navigare mai rapidă, mai sigură și mai modernă decât Internet Explorer, dar este și capabil să abordeze o problemă cheie: compatibilitatea pentru site-uri web și aplicații mai vechi”, a declarat Sean Lyndersay, director general Microsoft Edge Enterprise , a scris într-o postare pe blog din mai 2021, notează NBC.

"Cu Microsoft Edge, oferim o cale către viitorul web, respectând totuși trecutul web. Schimbarea a fost necesară, dar nu am vrut să lăsăm în urmă site-uri web și aplicații fiabile, care funcționează încă. Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți la experiența de navigare mai cuprinzătoare a Microsoft Edge și să vă spunem ceva mai multe despre motivul pentru care credem că va răspunde nevoilor dvs., atât acasă, cât și la locul de muncă", mai transmite Microsoft prin mesajul publicat pe blog.

De-a lungul timpului au apărut pe reţelele sociale numeroase ironii şi glume la adresa browserului Microsoft, Internet Explorer, în special din cauza faptului că internauţii acuzau că acesta era foarte lent. Ba chiar se spunea despre Internet Explorer că este "browserul pe care îl foloseşti ca să descarci Chrome, Opera sau Mozilla".                        

Utilizatorii au marcat sfârșitul lui Internet Explorer pe Twitter, unii s-au referit la aceasta ca la un „POS plin de erori, nesigur” sau un „browser de top pentru instalarea altor browsere”. Pentru alții a fost un moment pentru meme-uri nostalgice, din anii 90, în timp ce The Wall Street Journal a citat un tânăr de 22 de ani care a fost trist să vadă că IE „încetează din viață”.

Microsoft a lansat prima versiune a Internet Explorer în 1995, „era antediluviană a navigării pe web”, dominată de primul browser popular, Netscape Navigator. Lansarea sa a semnalat începutul sfârșitului Navigator: Microsoft a continuat să lege atât de strâns IE de sistemul său de operare Windows (omniprezent), încât mulți oameni pur și simplu l-au folosit în mod implicit în loc de Navigator.

Departamentul de Justiție a dat în judecată Microsoft în 1997, declarând că a încălcat un decret de consimțământ anterior, solicitând producătorilor de calculatoare să-și folosească browserul ca o condiție pentru utilizarea Windows. În cele din urmă, a fost de acord să rezolve bătălia antitrust în 2002 cu privire la utilizarea monopolului său Windows pentru a învinge concurenții. De asemenea, s-a încurcat cu autoritățile europene de reglementare care au spus că legarea Internet Explorer de Windows i-a oferit un avantaj nedrept față de rivali precum Firefox de la Mozilla, Opera și Chrome de la Google.

Utilizatorii, între timp, s-au plâns că IE este lent, predispus la blocare și vulnerabil la hack-uri. Cota de piață a IE, care la începutul anilor 2000 era de peste 90%, a început să scadă pe măsură ce utilizatorii au găsit alternative mai atrăgătoare.

Astăzi, browserul Chrome domină cu aproximativ 65% din piața mondială a browserelor, urmat de Safari de la Apple cu 19%, potrivit companiei de analiză a internetului Statcounter. Moștenitorul IE, Edge, rămâne cu aproximativ 4%, chiar înaintea Firefox.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel