Pentru ca să începi ziua plin de energie nu trebuie să sari peste micul dejun.
Diversifică-ți meniul obișnuit de la micul dejun cu această rețetă ușoară, dar atât de delicioasă.
Ingrediente:
4 lipii,
4 ouă,
130 grame de cașcaval,
1 roșie mare,
50 grame de unt,
sare și puțină apă.
Toarnă puțină apă într-un castron mare și înmoaie prima lipie. Se încălzește tigaia, se topește untul și se pune lipia.
Se sparge oul deasupra și se sărează. Oul spart se agită ușor cu o furculiță și se întinde pe suprafața lipiei. Adaugă cașcavalul ras. Când oul se coace și cașcavalul se topește, întoarce lipia.
Fursecuri rapide din morcovi. Cum să faci un mic dejun delicios, gata în 20 de minute
Pune două felii de roșie în mijloc. Îndoaie marginile lipiei spre centru. Lipia se rumenește pe ambele părți. Repetă procedura cu toate lipiile. Poftă bună!
Plăcintele făcute cu lipii în loc de aluat se prepară repede și ușor și sunt la fel de bune. Din punct de vedere al gustului, astfel de plăcinte nu sunt inferioare plăcintelor cu drojdie.
Ingrediente:
6 lipii,
600 grame de carne tocată (după preferințe),
2 cepe,
4 linguri de lapte,
2 ouă,
100 grame de cașcaval,
sare și piper măcinat după gust.
Tăiați ceapa și prăjiți-o până se rumenește. Adăugați carnea tocată în ceapă, amestecați și continuați să prăjiți. Într-un castron adânc, bateți ouăle cu laptele.
Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de pergament și puneți prima lipie, care trebuie unsă cu amestecul de ouă și lapte. Urmează un strat de umplutura de carne tocată și ceapă. Acoperiți cu cea de-a doua lipie. Repetați procedura până terminați toate ingredientele.
Hering, în sos delicios. Te vei linge pe degete, după ce vei gusta acest preparat
La final, ultima lipie se unge cu un ou și se rade deasupra cașcaval. Plăcinta se dă la cuptor pentru 15 minute, la o temperatură de 180 de grade. Puneți plăcinta gata pe un platou, decorați-o cu verdeață după dorință. Poftă bună!
Vă propunem să pregătiți o cină incredibil de gustoasă: paste cu carne de pui și sos de roșii. Dacă nu dispuneți de timp, dar vrei să aveți o cină gustoasă și sănătoasă, iată o rețetă simplă de paste cu carne de pui în sos de roșii. Durează doar 15 minute pentru a le pregăti.
Ingrediente:
file de pui - 300 grame,
pasta de tomate - 2 linguri,
ciuperci - 250 de grame,
smântână - 50 de grame,
verdeață după gust,
cașcaval tare - 30 de grame,
paste - 100 de grame,
sare și piper după gust.
Tăiați fileul de pui în felii groase și prăjiți-le până sunt gata. Adăugați peste carne și ciupercile tocate.
Între timp, pregătiți sosul. Amestecați pasta de roșii cu smântâna, adăugați sare și piper și verdeață după gust. Când puiul și ciupercile sunt gata, combinați-le cu sosul și continuați să le sotați.
Adăugați puțină apă în tigaia cu carnea de pui, ciuperci și sos și continuați să gătiți, sub capac, încă 3 minute.
Puneți paste la fiert într-o oală cu apă fierbinte. Când pastele sunt fierte, scoteți-le din apă și adăugați-le în tigaia cu carnea de pui și ciuperci. Amestecați totul bine. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu