Toate gospodinele își doresc să își dea gata invitații de la masa de Paște 2019. Vor să aibă cele mai gustoase preparate, iar pentru acest lucru vă propunem o rețetă delicioasă demnă de Masterchef - miel cu rozmarin.
De Paște 2019, toate gospodinele vor ca friptura de miel să le iasă perfect! Din acest motiv, vă prezentăm o rețetă pe care Mimi Nicolae, finalista de la Masterchef din primul sezon, ne-a dezvăluit-o.
Ingrediente: Trei kilograme pulpă de miel, o legătură usturoi verde, unt, sare, piper, rozmarin proaspăt, boia dulce, 300 gr. arpagic, 500 gr.ciuperci mici, o cană zeamă de carne, amidon și mentă.
Se alege pulpa din spate a mielului. Se spală, se sărează și condimentează cu piper, rozmarin, usturoi verde și boia dulce. Se lasă să stea la macerat 30 minute. După aceea se rumenește în unt pe ambele părți.
Se pun într-o tavă de cuptor felii subțiri de slănină, se așează friptura, se adaugă arpagicul și ciupercile, se pune o cană de zeamă de carne, se acoperă bine cu folie și se pune la cuptor cam două ore la 180 grade. Se scoate carnea, apoi se scot ciupercile și arpagicul. Sosul se strecoară. Se mai dau câteva clocote pe foc și se adaugă puțin amidon și câteva frunze de mentă tocată după care se toarnă peste carne.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News