Dacă ați cumpărat deja mielul pentru Paște, dar vreți să îl pregătiți după o rețetă aparte, atunci încercați mielul cu tarhon.
Mielul cu tarhon este ideal a fi servit cu smântână și mămăliguță. Un preparat delicios pentru a-ți impresiona invitații sau familia. Iată ingredientele de care ai nevoie și care sunt pașii pentru preparare. Poftă bună!
- 800 g Miel
- 2 linguri Untură
- 1 lingură Făină
- Smântână
- Tarhon
- Oțet sau zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
1. Carnea tăiată bucățele se pune într-o oală pe foc și se înăbușă într-o lingură cu untură.
2. După câteva minute se pune apă fierbinte (suficientă cât să acopere carnea), sare și se lasă la fiert cu foc potrivit.
3. Restul unturii se încinge și se amestecă împreună cu făina. Când se obține o culoare aurie se stinge cu puțină apă din oala în care fierbe mielul. Se adaugă tarhon tăiat mărunt, sare și piper.
4. Sosul cu tarhon se pune peste carnea aflată la fiert. Se adaugă zeamă de lămâie sau puțin oțet și se mai lasă la fiert câteva minute. (După preferințe mai puteți adăuga un cățel de usturoi, dar și verdeață).
Notă: Preparatul gata se servește cu smântână și mămăliguță.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News