De pe masa de Paște nu lipsește friptura de miel, de acea îți prezentăm o rețetă delicioasă, care te va cuceri.
În multe țări, mielul este principala carne de Paște. Mâncărurile festive din carne de miel merită cu siguranță atenția ta.
Gustul caracteristic al mielului face ca preparatele cu această carne să fie pregătite mereu pentru masa festivă de Paște. Această carne poate fi preparată în diferite moduri, dar rezultatul nu va dezamăgi.
Cel mai ieftin mic dejun: pizza cu cartofi, gata în 20 de minute
Așadar, pregătește pentru masa de Paște un miel cu usturoi la cuptor.
Ingrediente:
carne de miel - 1 kg,
usturoi - 3 căței,
sare și piper după gust,
ulei - 10 grame.
Carnea se spală și se usucă cu un prosop de hârtie. Fă tăieturi adânci în carne cu un cuțit ascuțit. Usturoiul curățat se taie în mai multe felii.
Supă de vinete și năut. un preparat original din bucătăria armeană
Feliile se usturoi se bagă în tăieturile făcute în carne. Carnea se freacă bine cu sare, piper și ulei.
Învelește carnea pregătită în hârtie de pergament, apoi în folie de aluminiu, astfel încât să obții un rulou strâns, care se pune pe o tava de copt și se dă la cuptor.
Salată grecească, la borcan, o gustarea sănătoasă pe care o poți lua cu tine
Coace carnea de miel în cuptor, la 200 de grade, timp de 30 de minute. Apoi redu temperatura la 160 de grade și mai coace carnea încă o oră.
Scoate carnea din cuptor, taie pergamentul și folia de aluminiu. Carnea se dă din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, adică până când se rumenește. Servește carnea fierbinte! Poftă bună!
Servește carnea de miel cu usturoi cu un sos de hrean și mere. Rețeta AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News