Mielul umplut poate reprezenta un preparat delicios pentru masa de Paști.
Ingrediente:
o jumătate de miel
un kilogram de măruntaie de miel
300 grame de slănină
15 căţei de usturoi
o franzelă înmuiată în lapte
două cepe uscate
o lingură de vegeta
doua legături de pătrunjel
doua legături de mărar
patru legături de ceapă verde
patru legături de usturoi verde
două linguri de untură
20 ouă (14 crude şi 6 fierte, tari)
sare și piper după gust
Cum se prepară
Se spală bine jumătatae de miel şi se ţine la zvântat o oră. În acest timp se fierb măruntaiele şi, după ce se răcesc, se dau prin maşina de tocat. La măruntaiele tocate se adaugă ceapa verde, pătrunjelul, mărarul şi usturoiul verde, tocate fin, pâinea înmuiată şi stoarsă, vegeta, sare şi piper, după gust.
Se amestecă bine această compoziţie cu cele 14 ouă crude. După ce compoziţia s-a omogenizat bine, se pot adăuga şi ouale fierte, tăiate în cubuleţe, fără a amesteca prea tare pentru a nu le sfărâma, scrie folclor-romanesc.ro.
În acest “buzunar” se bagă compoziţia preparată anterior. Se coase partea pe unde a fost introdusă umplutura. Se aşeaza într-o tavă mai mare jumătatea de miel. Spata şi pulpa se împănează cu slănină şi usturoi. Înainte de a se băga la cuptor, se unge toată carnea cu untură şi se condimentează. În tavă se pun şi două căni de apă. Mielul trebuie să stea la cuptor cel puţin 60 de minute. Din când în când, se stropeşte peste tot cu zeama care se scurge în tavă. Se coace la foc potrivit.
Mielul umplut se serveşte rece sau cald, cu hrean ras, amestecat cu smântână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu