Migranți înecați, găsiți de paza de coastă a Greciei. A fost desfășurată o operațiune de căutare și salvare

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Au fost găsiți migranți înecați de paza de coastă a Greciei.

VEZI ȘI: Operațiunea „GREEN-PASS”. Controale în locații de cazare și de muncă ale cetățenilor străini non-UE, cu vize de muncă în România

Paza de coastă a Greciei a găsit cadavrele a opt migranți - șase minori și două femei - care s-au înecat în largul insulei Samos, au anunțat luni autoritățile, în cel de-al doilea naufragiu al unei nave cu migranți în Marea Egee în luna aceasta.

Poliția elenă a găsit alte 36 de persoane în viață în partea de nord a insulei Samos, în timp ce trei persoane, prinse într-o zonă stâncoasă a insulei, au fost salvate de ofițerii gărzii de coastă, a declarat garda de coastă.

Aeronave și nave au sprijinit operațiunea de căutare și salvare, a adăugat aceasta.

Potrivit unui oficial al pazei de coastă, autoritățile au fost alertate cu privire la incident de către o organizație neguvernamentală și estimează că aproximativ 50 de persoane se aflau la bordul navei care le-a adus în largul insulei Samos.

Grecia, situată în colțul sud-estic al Uniunii Europene, a fost mult timp o poartă favorită către Europa pentru migranții și refugiații din Orientul Mijlociu, Africa și Asia.

Călătorie cu bărci fragile

Peste un milion de persoane au trecut din Turcia în insulele estice periferice ale Greciei în 2015-2016. Mulți s-au înecat în timp ce încercau această călătorie periculoasă pe bărci fragile.

Numărul sosirilor a scăzut ulterior, înainte de a crește din nou anul trecut.

Ministrul grec al navigației, Christos Stylianides, a declarat că prioritatea Greciei este să pună capăt rețelelor de trafic de persoane care pun profitul mai presus de viața unor oameni nevinovați.

„Vreau să îmi exprim profunda mea durere pentru pierderea a opt persoane, printre care șase copii mici. Vom aborda marea problemă a imigrației ilegale care a depășit limitele de suportabilitate ale Uniunii Europene”, a precizat ministrul într-o declarație.

Patru migranți au murit pe 6 noiembrie după ce o ambarcațiune s-a scufundat în largul insulei Rodos, conform agenției de presă Reuters.

Până acum în acest an, aproximativ 54000 de migranți au ajuns în Grecia, al doilea cel mai mare număr din sudul Europei, după Italia. Marea majoritate a acestora au ajuns pe mare, potrivit datelor Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați UNHCR.

Cât câștigă un migrant în România

Inspecția Muncii a comunicat, în exclusivitate pentru DCNews, cât câștigă minim un migrant care muncește în România.

Am transmis Ministerului Muncii și Solidarității Sociale o solicitare în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public pentru a cere un răspuns la întrebările:

„Câte permise de muncă sunt la acest moment active în România? Câte au fost acordate în acest an? Din ce state sunt cei care le-au solicitat? Se cer permise colective? Cum este urmărit parcursul migrantului în România? Ce se întâmplă dacă a primit permis pentru o anumită industrie, la cerere, și pleacă de la acea companie? Care este nivelul de salarizare mediu în funcție de domeniu?”.

Citește în continuare aici: Care este salariul minim pentru un migrant în România, pe lângă cazare și masă. În ce condiții-și poate schimba locul de muncă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel