Mihaela Bilic: 18 octombrie este o zi în care trebuie să ne sărbătorim noi, femeile 50 plus!

Foto: Facebook Mihaela Bilic
Foto: Facebook Mihaela Bilic

Nutriționistul Mihaela Bilic a amintit că astăzi, 18 octombrie, este Ziua Mondială a Menopauzei.

"Ziua în care prioritatea din viața ta ești tu! Pe lângă 8 martie, ziua dedicată tuturor femeilor, 18 octombrie este o zi în care trebuie să ne sărbătorim noi, femeile 50 plus! Astăzi este ziua mondială a menopauzei, un subiect de care se vorbește prea puțin având în vedere că toate femeile ajung mai devreme sau mai târziu în această etapă a vieții lor.

Deși este o etapă naturală și obligatorie, ea este resimțită neplăcut și dificil pe plan individual. Te simți diferit și ești percepută diferit și de familie și de societate, ca și cum viața ta s-a terminat, ca și cum nu mai contezi ca femeie în ochii celor din jur. Menopauza este privită ca un stigmat, când ar trebui să fie de fapt o nouă etapă în care prioritatea din viața ta ești tu! Este adevărat, totul se schimbă odată cu menopauza. Este momentul în care funcția ovariană se oprește iar perioada fertila a femeii se încheie.

Mihaela Bilic: Sună dramatic, dar asta nu înseamnă că trebuie să intrăm în depresie

Dispariția producției de hormoni estrogen și progesteron are impact asupra tuturor organelor și sistemelor, de la oase și neuroni, până la piele și metabolism. Oboseală, iritabilitate, tulburări de somn, bufeuri de căldură, kilograme în plus, piele aspră și deshidratată, dureri articulare, risc crescut de hipertensiune, diabet, boli cardiovasculare și osteoporoză, toate astea sunt simptome legate de menopauză.

Sună dramatic, dar asta nu înseamnă că trebuie să intrăm în depresie și să renunțăm la privilegiul de a fi femei. Nu mai poți rămâne însărcinată, însă te poți bucura în continuare de viață. Eu văd menopauza ca pe un moment în care trebuie să ai mai multă grijă de tine. Dacă până acum ai avut grijă de copii și familie, ai făcut din profesie o prioritate și ți-ai câștigat locul în societate, a venit ziua în care corpul tău are nevoie de ajutor, trebuie să-i asculți nevoile și să-l îngrijești, trebuie să-ți faci timp pentru tine.

"Considerați menopauza ca pe o avertizare și acordați-vă atenție"

Alimentație echilibrată fără ronțăieli și produse ultraprocesate, mișcare făcută în mod regulat, ritualuri de relaxare și înfrumusețare folosind produse dermatocosmetice adaptate menopauzei. Aș spune că nu e nimic rău în asta, poate așa ar fi trebuit să procedăm toată viața, nu doar la 50 plus! Considerați menopauza ca pe o avertizare/trezire și acordați-vă atenție, timp și grijă. Respectați-vă corpul și ajutați-l să depășească cât mai ușor acest disconfort. Acceptați că treceți printr-o perioadă de schimbări majore, dar nu este nimic rușinos și nefiresc în asta.

A venit momentul să profitați de lucruri pe care până acum le considerați un răsfăț: un masaj relaxant, yoga sau Pilates, tratamente cosmetice, somnul de după-amiază, timp mai mult pentru hobby-uri sau activități în natură, coafor, machiaj și ținute vestimentare în care să vă simțiți atrăgătoare. Tot ce ține de feminitate este permis și chiar recomandat, iar cei din jur vor înțelege și vă vor admira. Astăzi este 18 octombrie, sărbătoriți-vă… pentru că meritați!", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel