Nutriționistul Mihaela Bilic a spus 3 secrete pentru un Rizotto reușit.
Nutriționistul Mihaela Bilic a spus care sunt cele 3 secrete pentru un Rizotto reușit, menționând că acest fel de mâncare este diferit de pilaful nostru tradițional și la gust și la aspect, și prin ingrediente și ca metodă de gătit.
"3 reguli pentru un Rizotto reușitNe place tuturor, este cremos și delicios, ține de foame și nu are gluten. Există Rizotto într-o multitudine de variante (cu fructe de mare, cu legume, cu brânză) și se prepară cu un orez special (Arborio sau Carnaroli). Este diferit de pilaful nostru tradițional și la gust și la aspect, și prin ingrediente și ca metodă de gătit.
Iată 3 secrete de care să țineți cont pentru un Rizotto reușit:
1. Nu spălați orezul înainte de a-l pune în cratiță, amidonul care există pe boabe este responsabil de textura cremoasă a preparatului. Dacă spălați orezul, pierdeți aderența dintre boabe, amidonul este cel care le ține “legate”.
2. Nu folosiți smântână, este un sacrilegiu! Rizotto este onctuos datorită unei etape esențiale, pe care italienii o numesc “mantecatura”: la finalul procesului de gătire se adaugă parmezan sau unt (nu smântână!), care dau o consistență cremoasă.
3. Supa în care fierbe orezul trebuie să fie din belșug! Pentru un calcul rapid, folosiți următoarea formulă: la o cană de orez, trei căni de lichid. Lichid din abundență, dar timp de gătit respectat cu strictețe- orezul trebuie să rămână “al dente”.
Un ultim secret: gătiți la foc mic și mestecați continuu (de 3 ori într-un sens, de 3 ori în celălalt), astfel încât orezul să se fiarbă uniform și amidonul să se elibereze treptat.
Și ca să vă fac poftă, ce ați spune de un Rizotto cu dovlecei și parmezan?
Ingrediente: o cană orez Arborio, 3 căni de supă de pui, 3 linguri ulei de măsline, 2 cepe mici, 2 dovlecei, 100 ml vin alb (opțional), 50 g unt, 100 g parmezan, sare, piper" a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News