Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt cei doi factori care duc la supraconsum alimentar: Acolo nu-ți mai trebuie mâncare!

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Într-o postare pe pagina de Facebook, medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre factorii care duc la supraconsum alimentar.

Mihaela Bilic a povestit că a trăit timp de șase luni într-un mediu rudimentar, în mijlocul naturii, și a ajuns la câteva concluzii importante. Cea mai surprinzătoare descoperire a fost legată de alimentație. În lipsa confortului modern și a posibilității de a găti sau de a consuma gustări, nevoia de a mânca scade semnificativ. Astfel, Bilic sugerează că supraconsumul alimentar este influențat de confortul și civilizația modernă.

„Concluzia verii: confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar.

Anul ăsta am trăit o experiență inedită: viața la țară. Sau mai bine spus viața la pădure, pentru că în ultimele 6 luni am încercat să trăiesc cat mai simplu/rudimentar. La ce concluzii am ajuns “pe pielea mea”, ca să zic așa?

Că sunt dependentă de curentul electric, fără el nu există nici lumină, nici căldură. Iar frigiderul este cel mai mare lux, mai ales într-o vară caniculară Este oribil să nu poți păstra mâncarea, totul se strică instantaneu. Nu mai vorbesc de faptul că anumite produse trebuie consumate reci: apă, suc, bere,prosecco, înghețată, pepene… A avea cuburi de gheață într-un congelator este un adevărat răsfăț.

Dar cea mai interesantă concluzie a fost legată de ritmul meselor și ideea de a mânca în general. Am realizat că atunci când stai în condiții rudimentare, fără o canapea confortabilă în care să te tolănești, fără televizor, fără ronțăieli prin dulapuri și mai ales fără posibilitatea de a găti (nici măcar un ou ochi sau un sendviș cald), nu-ți mai trebuie mâncare!", a scris Mihaela Bilic. 

2. Sursa foto... (eating-mancare-masa_95375200.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

„Viața fără bucătărie și electrocasnice duce la o dietă simplă, fără pofte și ifose culinare"

„Poate ați văzut documentare despre viața oamenilor din Africa, care se apucă de dimineață de făcut o fiertură la foc de lemne, astfel încât până seara să aibă ce pune pe masă. Cu cât gătești mai mult, cu atât mănânci mai puțin. Când pregătirea mâncării durează, te gândești de două ori dacă îți e foame cu adevărat! Chiar și un grătar necesită timp, cat despre produse elaborate și sofisticate, poți să uiți. Nu există supermarket în colț și nici comandă cu delivery nu pot să faci.

Viața fără bucătărie și electrocasnice duce obligatoriu la o dietă simplă, fără pofte și ifose culinare. Mănânci când îți e foame cu adevărat. Iar capul se liniștește și nu se mai gândește mereu la mâncare… pentru că nu are!", a scris Mihaela Bilic. 

„La țară nu mâncam emoțional pentru că nu aveam timp"

Mihaela Bilic a descris amintirile din copilăria petrecută la bunici, unde trăia simplu, fără preocupări legate de mâncare. În acea perioadă, avea un stil de viață lipsit de lux, cu un meniu restrâns la ciorbă și tocăniță, fără deserturi frecvente, iar gustările și alimentele moderne, cum ar fi avocado, erau inexistente. Timpul îl petrecea afară, jucându-se, fără a mânca din plictiseală sau emoțional. 

„Pentru mine a fost o întoarcere în timp, în vremea copilăriei trăite la bunici, când nu mi-am pus niciodată problema ce și cat mănânc. Aveam un tron pe prispă, în loc de frigider, și un singur fel de mâncare la masă: ciorbă și/sau tocăniță. Nu-mi amintesc de niciun desert, în afară de cozonacul de Paște și de Crăciun sau orez cu lapte din când în când. Cartofii nu erau prăjiți, ci lipiți de cratiță, iar fructe mâncam doar dacă găseam prin copacii din curte. Pâinea era mereu veche, iar salam primeam doar când veneau în vizită părinții de la București.

La țară nu mâncam emoțional pentru că nu aveam timp, eram toată ziua pe șanț sau la gârlă. Nici seara nu ronțăiam în fața unui ecran, pentru că jucam “elasticul” sau “frunza” sau “țară țară vrem ostași”! Copilăria mea a fost frumoasă, deși nu aveam multe mijloace materiale. Nici gustări între mese n-am avut și nici avocado. Și am constatat cu surpriză și bucurie că viața simplă este al naibii de frumoasă… și perfect echilibrată alimentar", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel