Mihaela Bilic a dezvăluit un efect neștiut al zahărului: Credeați că ne face viața mai dulce? Află de ce ce nu e așa!

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @darshanakodithuwakkugraphics
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @darshanakodithuwakkugraphics

Într-o postare pe pagina de Facebook, medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat că zahărul adăugat în alimentele procesate are efecte negative semnificative asupra sănătății, nu doar prin contribuția la obezitate, carii dentare și colesterol ridicat, ci și prin scăderea imunității organismului. Ea a subliniat că zahărul hrănește bacteriile și virusurile dăunătoare în intestin, afectând echilibrul microbiomului și generând disbioză, ceea ce impactează imunitatea.

Mihaela Bilic a subliniat că zahărul supra-adăugat este un ingredient comun în multe produse alimentare procesate, precum fast-food, dulciuri, prăjituri și băuturi. Ea a evidențiat efectele negative ale consumului excesiv de zahăr, care nu doar că îngrașă, provoacă carii dentare și crește colesterolul, ci și reduce imunitatea organismului.

„Gustul dulce multe rele aduce

Fast-food, Junk-food, produse semipreparate, dulciuri și prăjituri ultra procesate, sucuri, ronțăieli dulci și sărate…Care este ingredientul comun din toate aceste produse? Zahărul supra-adăugat!

Dacă până acum știam că zahărul îngrașă, face carii dentare și crește colesterolul din sînge, aflați că mai nou zahărul scade imunitatea.", a scris Mihaela Bilic. 

Două mecanisme negative de acțiune

Medicul nutriționist a identificat două mecanisme prin care zahărul afectează negativ imunitatea. Potrivit acesteia, zahărul hrănește virusurile și bacteriile patogene în intestin, perturbând echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele și, de asemenea, împiedică leucocitele să neutralizeze agenții toxici din organism. 

„Există 2 mecanisme negative de acțiune:

Ajuns în intestin, zahărul hrănește virusurile și bacteriile patogene, creează un mediu favorabil dezvoltării acestora. Ori intestinul e responsabil pentru 80% din imunitatea noastră, iar echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele determină rezistența organismului la boli. Pe plan local zahărul strică acest echilibru și rezultă așa numita DISBIOZĂ, adică un haos intestinal cu impact imunitar.

Al doilea efect negativ este la nivel sistemic- zahărul împiedică leucocitele din sînge să neutralizeze agenții toxici din organism. O doză de băutură răcoritoare care (atenție!) conține 7 lingurițe de zahăr, declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe, efect ce durează câteva ore. Cu alte cuvinte leucocitele nu mai pot “mânca” virusurile și bacteriile cauzatoare de boli. Ce efect au 100 grame de zahăr, adică o sticlă de un litru de suc? Scad cu 97% răspunsul imun!", a scris Mihaela Bilic. 

„Ne îmbolnăvește și ne îmbătrânește!"

Mihaela Bilic a explicat că zahărul oferă doar „calorii goale” fără nutrienți, minerale sau vitamine. Potrivit acesteia, consumul de zahăr provoacă inflamație și oxidare, afectând negativ întregul organism. 

„Zahărul nu conține nutrienți, minerale sau vitamine, ci doar calorii goale. El determină inflamație și oxidare, adică “ruginirea” întregului organism. Prin mediul acid pe care îl creează, zahărul fragilizează toate țesuturile și organele, inclusiv sistemul imunitar. Credeați că zahărul ne face viața mai dulce? Ei bine, se pare că de fapt ne îmbolnăvește și ne îmbătrânește!", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel